Published On: Sri, ruj 19th, 2012

Koledž ujedinjenog svijeta proslavlja 50. godina postojanja

Od 19. – 23. rujna Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) proslavlja 50. godišnjicu osnivanja i postojanja prvog UWC-a u svijetu. Ovaj značajni događaj će obilježiti i učenici i osoblje Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) koji je jedan od 12 Koledža ujedinjenog svijeta.

Program obilježavanja 50. godišnjice će trajati tri dana i obuhvata niz aktivnosti kojima će učenici UWC-a Mostar predstaviti pet desetljeća multikulturalnosti i obrazovanja za mir u svijetu.

U srijedu 19.9. od 10:00-13:00 sati se održava tradicionalni dobrotvorni buvljak za pomoć izbjegličkom kampu u Tasovčićima, a u periodu od 17:00-19:00, učenici Koledža predstavit će izvedbe ulične umjetnosti na Španjolskom trgu. Ovaj događaj uključuje glazbene izvedbe, ples, zabavu za najmlađe, “free hugs” i  flashmob ples.

U petak 21.9. od 10:00 – 12:00h u prostorijama Koledža se obilježava Međunarodni dan mira uz prijem i dodjelu nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola grada Mostara koji su sudjelovali na natječaju “Mir i multikulturalnost” povodom proslave 50. godišnjice.

U subotu 22.9. od 11:00 – 14:00h UWC Mostar predstavlja “Kulture svijeta”. Učenici će ovom prilikom predstaviti tradicionalna jela i kulture svijeta, te će šetnjom kroz grad Mostar i okupljanjem na Španjolskom trgu obilježiti finalni dan proslave.

Pozivamo sve građane Mostara da nam se pridruže, uživaju u dobroj glazbi, zabavi i tradicionalnim jelima iz svih krajeva svijeta, te na taj način obilježe 50. godina multikulturalosti, poštovanja i obrazovanja za mir, stoji u priopćenju UWC-a Mostar.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare