Published On: Pon, pro 21st, 2020

Kojović: BH. blok uzima 6 vijećnika, od izdajica smo postali poželjan koalicijski partner

Procesi koji su počeli u Sarajevu nastavili su se i u Mostaru, kazao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i jedan od lidera Bh. bloka.

“Interesantno je da smo do ljudi koji su od izdajica i antidržavnih elemenata postali poželjan koalicijski partner”, kazao je Kojović prognozirajući osvajanje šest mandata za Bh. blok.

Na pitanje šta će biti s potencijalnim koaliranjem on kaže da će se o tome razmišljati kad budu imali sve podatke i rezultate.

“Vidjet ćemo šta su najbolji interesi Mostara i Mostaraca, i to će biti odluka Bh. bloka, a ne neke pojedinačne stranke”, izjavio je on.

https://www.youtube.com/watch?v=6kuMI0NQU2

Nagovjestio je da ovaj blok ima prijedloge statuta koji bi bio građanski, kako je kazao, po mjeri Bosne i Hercegovine koja ide prema Europekoj uniji.

Kojović je danas, što je posve netipično za lidera političke stranke, bio posmatrač na jednom biračkom mjestu u naselju Zalik.

Gradsko vijeće Grada Mostara čini 35 vijećnika, od toga se 22 biraju s 6 gradskih područja, a 13 sa centralne gradske liste. Gradsko područje Jugozapad daje 7 vijećnika, Stari Grad 5, Zapad 4, a Jug, Jugoistok i Sjever po 2.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>