Published On: Uto, lip 8th, 2021

KOJI NEPRAVEDAN SVIJET: Jedan demokratični Macron je ošamaren. Tiranska poluga SDA diktature Komšić nikada nije dobio niti kremšnitu u glavu


Doduše Komšić i ne smije stati pred Hrvate. Kao Macron pred Francuze. Osim ako su ti Hrvati mrtvi već 400 godina i ako mu se dostavi potvrda da im je obredno , džihadistički odrezana glava. Sigurnost na prvom mjestu. Jelte. I “antifašističke vrijednosti”.

Vraćamo se u Francusku.

Francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u utorak je ošamario muškarac iz skupine građana koja je je pozdravljala Macrona na jugu Francuske, pokazuje videosnimka incidenta.

 

Macronovo osiguranje brzo je reagiralo i srušilo muškarca na tlo, a Macrona udaljilo.

Dvoje ljudi uhićeno je u vezi s tim incidentom, prenijeli su televizija BFM TV i radio RMC, prenosi Hina.

Incident se dogodio tijekom Macronova posjeta regiji Drome na jugoistoku Francuske, gdje se susreo s vlasnicima restorana i studentima s kojima je razgovarao o povratku normalnom životu nakon pandemije Covida-19.

Na snimci se vidi da Macron hoda prema okupljenim građanima koji su stajali iza metalne ograde. Potom pruža ruku prema muškarcu u zelenoj majici, s naočalama i zaštitnom maskom.

Muškarac je potom uzviknuo “Dolje Macronija” (A Bas La Macronie) i ošamario predsjednika.

Dvojica tjelohranitelja su srušila muškarca, a treći je Macrona odvukao u stranu.

Ured francuskog predjednika objavio je da se radi o planiranom napadu, bez navođenja pojedinosti.

Francuskog predsjednika Emmanuela Macrona muškarac je u utorak ošamario po licu tijekom posjeta malom gradu na jugoistoku Francuske, incidentu koji je izazvao potom široku podršku francuskih političarima sa svih strana. Od oporbe do pozicije piše France24.

Francuski predsjednik je pozdravljao građane koji su ga  dočekali  iza metalnih prepreka u gradu na jugu Francuske,  nakon posjete ugostiteljskom fakultetu.

Na videozapisu se vidi kako muškarac šamara Macrona po licu i njegovi tjelohranitelji ga potom odguruju dok je francuski čelnik brzo pojurio s mjesta događaja.

Tjelohranitelj, koji je stajao točno iza Macrona, podigao je ruku u obranu predsjednika, ali je za djelić sekunde prekasno zaustavio šamar. 

Tjelohranitelj je tada zaštitio tijelom predsjednika.Macron je uspio izmaknuti lice dok se napadačeva desnica dotaknula s njim, čineći tako efektt da je predsjednik snažno udaren, dok je u suštini okrenuo  glavu  kako bi izbjegao izravni šamar.

Francuska TV kuća BFM TV rekla je da je policija privela dvije osobe.

Čini se da je čovjek koji je nosio masku povikao: „Montjoie! Sveti Denis! “, Stoljetni rojalistički ratni poklič, prije nego što je završio s” A bas la Macronie “ili” Dolje s Macronom “.

Rojalistički poklič zaurlao  je netko tko je prije toga bacio kremšnitu na krajnjeg lijevog zastupnika Érica Coquerela. 

U  isto je  vrijeme ekstremno desna, monarhistička skupina Action Française preuzela odgovornost za tu akciju. 

Coquerel je u kasnije izrazio solidarnost s Macronom.

‘Izolirani događaj’

U intervjuu za novine Dauphiné Libéré večeras u utorak, Macron je pokušao umanjiti incident koji je dospio u naslove diljem zemlje, nazvavši ga izoliranim incidentom koji je počinio “ultranasilni” pojedinac.

“Dobro mi ide. Moramo staviti ovaj incident, koji mislim da je izoliran događaj, u širu perspektivu “, rekao je i dodao:

” Ne dopustimo da izolirani događaji, ultranasilni pojedinci …  utječu ja važnost javne rasprave: oni to ne zaslužuju .

Govoreći u Nacionalnoj skupštini, premijer Jean Castex bio je snažniji u reakciji. 

“Preko napada na šefa države naciljana je cijela francuska demokracija”, rekao je u komentarima koji su izazvali snažan pljesak zastupnika iz svih redova koji su ustali u znak podrške.

“Demokracija je  rasprava, dijalog, sučeljavanje ideja, izražavanje legitimnih neslaganja, naravno, ali ni u kojem slučaju to ne može biti nasilje, verbalni napad i još manje fizički napad”, rekao je Castex.

Čelnica krajnje desnice Marine Le Pen na Twitteru je odlučno osudila “nesnosnu fizičku agresiju usmjerenu na predsjednika Republike”.

Vidljivo uzrujana, kasnije je rekla da, iako joj je Macron glavni politički protivnik, napad je “duboko, duboko za osudu”.

Bivši predsjednik Socijalističke partije François Hollande tweetao je da je napad “neizdrživ i nepodnošljiv udarac protiv naših institucija … Cijela nacija mora se solidarizirati sa šefom države”.

Manje od godinu dana prije sljedećih francuskih predsjedničkih izbora i dok zemlja postupno ponovno otvara svoju ekonomiju pogođenu pandemijom, Macron, centrist, prošlog je tjedna započeo političku “turneju po Francuskoj”, nastojeći posjetiti francuske regije u narednim mjesecima kako bi se “osjetio puls zemlje “.Macron je u intervjuu rekao da želi sudjelovati s ljudima u masovnim konzultacijama s francuskom javnošću s ciljem “okretanja stranice” pandemije – i pripreme svoje moguće kampanje za drugi mandat.

Napad ipak kao  posljedica jeste prouzročio sve veću zabrinutosti u Francuskoj zbog nasilja usmjerenog na izabrane dužnosnike, posebno nakon jako nasilnih radničkih prosvjeda pokrenutih od strane socijalističkih anarhista – pokreta Žuti prsluk koji se u više navrata sukobljavao s policijskim časnicima i francuskom vojskom tijekom  izgreda 2019.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x