Published On: Sun, Jul 23rd, 2017

KOJI LICEMJERAN FORBESOV NASLOV: “Upoznajte hrabru saudijsku princezu koja je odbacila tradicionalnu odjeću”

“Upoznajte Amiru Al Tavil, prelijepu saudijsku princezu koju je Forbes uvrstio među 100 najmoćnijih arapskih žena. Ona oduševljava ljepotom ali i činjenicom da ne želi prikrivati glavu prema strogim šerijatskim običajima.”

Tako nekako ide uvod u tekst, kojim jedan zapadnjački, kapitalistički tisak, prenosi sjajnu vijest o ovoj, mladoj “pobunjenici” protiv sistema. Iako se ne radi o pobunjeici, nego pripadnici režima u Arabiji, koji na dnevnoj bazi krši ljudska prava potpisana UN konvencijom.

Iako Forbes hvali ovaj ćusti curetak, ta novina izostavlja jednu vrlo važnu stvar. Što je dopušteno “hrabroj” Amiri nije običnoj građanki Saudije. Tisućama njih.

Te građanke moraju poštovati ono što Amira ne mora. Šminkaju se potajno a onda preko tog sveg navlače tamne odore.

Ženske udruge, na Zapadu, kao ni čika Soroš neće praviti Darka Brkana u Saudiji. Nit udruženja CURE ili slično.

Niti rušiti vlade, ili vlasti u Saudiji optuživati za fašizam. Nafta kroji stav.

Feministice na Zapadu šutjet će o položaju saudijske žene. Jer džender grlo, to hrabro žensko duboko grlo na Zapadu, zagrglja uzvik pobune, tek samo , kad to dopusti muškarac. Čika Soroš. Toliko o dženderizmu on the west.

Tridesetrogodišnja princeza iz Saudijske Arabije, Amira Al Tavil danas inspirira mlade djevojke u svojoj zemlji, kao i u ostatku svijeta opisuje Forbes.

Osim svojim obrazovanjem koje je stekla u Sjedinjenim Američkim državama, gdje je završila fakultet iz oblasti poslovne administracije, ova dama oduševlja svojim stilom dodaje Forbes.

Amira je jedna od prvih žena u Saudijskoj Arabiji koja je odbila prekrivati kosu i nositi tradicionačne haljine, modele koji prekrivaju cijelo tijelo laže javnost Forbes.

Ona uvijek ostaje dosljedna sebi i svom ukusu, pa bira odjevne kombinacije koje predstavljaju miks tradicionalnog i modernog uvlači se Forbes.

Upravo zbog toga što ne želi da se povinuje zakonima koji nameću stroge tradicionalne norme na Bliskom Istoku. Amira je postala velika inspiracija svima, serucka Forbes.

Pored toga, princezi nitko ne može osporiti egzotičnu ljepotu koja zajedno s njezinim raskošnim haljinama i zaketa od svile, dolazi još više do izražaja. Naravno da ne može.

No upravo u ovom trenu, ili prije pola sataj, jedna lijepa Saudijka polivena je kiselinom po liccu, jer je možda prekršila neki bizaran običaj.

Forbes je smeće.