Published On: Uto, ruj 19th, 2017

KOJI HRABAR LIK: Planirao odseliti u Njemačku, no ipak je odlučio ostati i staviti sve na kocku

Neodobravanje molbe za povišenjem plaće zbog kredita za stan, 35-godišnjem Igoru Jančikiću bio je okidač za davanje otkaza i početak planiranja odlaska u Njemačku zajedno s 26-godišnjom suprugom Sandrom, piše Glas Slavonije.

No, par je ipak odlučio ostati u Osijeku i otvoriti pogon za plastifikaciju svih vrsta metala “Metalplast”. Četiri mjeseca nakon otvorenja, Igor kaže da nisu pogriješili.

U bivšem poduzeću bio sam voditelj proizvodnje plastifikacije metala i taj posao volim i znam raditi. Razmišljao sam da bi bilo bolje otvoriti svoju proizvodnju i ostati u Osijeku, nego odseliti se u Njemačku. Uložili smo sve što smo imali u ovu tvrtku, podigli manji kredit i stavili sve “na kocku”.

Zajedno s mojim vjenčanim kumom, Osječaninom Igorom Korovom koji je davno otišao u Švedsku i ondje radi, napravio sam taj prvi korak i nisam požalio“, rekao je Jančikić.

Imamo petogodišnjeg sina i nismo mogli niti zamisliti da se odselimo negdje gdje bi on učio drugi jezik i vjerojatno s godinama zanemario, ako ne i zaboravio svoj. Smatram da se mogu potruditi da i u Osijeku osiguram budućnost svojoj obitelji. Trenutačno sam na pozitivnoj nuli i važno mi je da nemam dugova“, dodaje Jančikić.

Svima koji žele otići izvan Osijeka i slijediti val iseljavanja, ovaj bračni par poručuje da dobro razmisle što dobivaju odlaskom, a što ostankom u svome gradu.

“Najlakše je otići i ostaviti sve. Rodom sam iz Belišća, ali godinama živim u Osijeku i ovaj sam grad jako zavolio. Ne bih mogao zamisliti da šećem nekim drugim ulicama”, otvoren je Jančikić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>