Published On: Ned, lis 12th, 2014

KOJI ĐAKA, KRALJ: Inzka na glasačkom mjestu pitao koliko je trećina od 17

Visokog predstavnika Valentina Inzka malo je zateklo pitanje koje mu je postavio predsjednik biračkog odbora tijekom današnje posjete Čapljini.

Naime, Inzko se uredno javio predsjedniku kad je došao na biračko mjesto, što je evidentirano, nakon čega je upitao podatak o izlaznosti, piše Bljesak.info 

izbori_bih_valentin_inzko_4

Dobio je odgovor da je do 11.00 sati glasovalo ukupno 13,77% birača. Visokog predstavnika potom je pitao je li to nešto veća izlaznost nego prije 4 godine, na što je također dobio odgovor.

Međutim, predsjednik biračkog odbora tada je zamolio Inzka da on postavi njemu jedno pitanje, što je Inzko dopustio, i nemalo se iznenadio na pitanje koje je glasilo ”Koliko je trećina od 17?”.

izbori_bih_valentin_inzko_2

Inzko je odgovorio protupitanjem: ”Što je 60 i 270? U Ustavu piše 60 dana poslije izbora ima Dom naroda, a bilo je poslije 270 dana. Što je korektno, 270 ili 60?”, pitao je Inzko, nakon čega je napustio biračko mjesto.

Inače, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko posjetio je danas Čapljinu, gdje se akreditirao kao promatrač kako bi mogao obići određena biračka mjesta.

izbori_bih_valentin_inzko_3

Inzko je pored biračkih mjesta u Tasovčićima i Višićima obišao i biračko mjesto u Srednjoj školi Čapljina.

On je u izjavi za Bljesak.info pozvao sve građane da izađu na izbore i sami donesu odluku o svojoj sudbini u naredne 4 godine.

izbori_bih_valentin_inzko_5

”Molim vas da uložite četiri minute svog vremena u naredne četiri godine vaše budućnosti. Pozivam svakog glasača koji do sada nije izašao na izbore da obavi svoju građansku dužnost i izađe na biralište. Ne dopustite da ova prilika za izgradnju bolje budućnosti za vas i vašu djecu prođe pored vas.

Civilno društvo i NVO organizacije u rekordnom broju su odlučile sudjelovati u izborima kao promatrači, i smatram da je to jako zdravo i za državu i za demokraciju”, poručio je Inzko.

(www.jabuka.tv | Foto: Zdravko Jakiša)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare