Published On: Ned, ožu. 19th, 2017

KOJE PRESUDE???? Za provođenje presude Haaškog suda Vlada izdvojila 395.000 KM

Vlada Federacije BiH je, dan nakon što je Međunarodni sud pravde u Haagu odbio bošnjački zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, izdvojila 395.000 KM za provođenje presude, piše portal Klix. Riječ je o dokumentu “Odluka o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih kapitalnih transfera utvrđenih proračunom Federacije za 2017. godinu”, koji je Vlada FBiH usvojila 10. ožujka, a koji je objavljen u Službenim novinama FBiH i usvojen na prijedlog ministra rada i socijalne politike FBiH Veska Drljače. U točki 6. koja glasi “Tekući transferi neprofitnim organizacijama – transfer Savezu logoraša BiH – projekt provođenja odluke MSP”, Vlada FBiH dodijelila je 180.000 KM za financiranje rada Saveza logoraša BiH na projektu provođenja odluke Međunarodnog suda pravde.

Za provođenje odluka Međunarodnog suda pravde, Vlada FBiH pomogla je s 130.000 KM istraživačko-dokumentacijske aktivnosti i zaštitu žrtava rata, kao i djelovanje Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH s 85.000 KM. Portal navodi da izvršna vlast nije objasnila građanima na što će konkretno biti utrošen novac poreznih obveznika FBiH, odnosno što točno podrazumijeva pod “provođenjem presude Međunarodnog suda pravde u Haagu”. Pretpostavlja se kako je Vlada Fadila Novalića vjerovala da će Haaški sud usvojiti zahtjev za reviziju presude protiv Srbije te su već bili spremni platiti troškove koje bi stvorio taj proces.

U svakom slučaju, očekuje se kako će idući tjedan federalni dužnosnici objasniti zašto su ovaj iznos novca odvojili za provođenje haaških presuda i o čemu se točno radi piše Večernji list

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer