Published On: Pet, kol 13th, 2021

KOJA TRAGEDIJA Dijete pronašlo napunjen pištolj i ubilo majku dok je bila na videopozivu

Policajci i bolničari dali su sve od sebe da pomognu gospođi Lin, ali je pronađena sa smrtonosnom ranom na glavi – priopćila je policija, prenio je “Dally Mail”.

Stravičan slučaj koji se dogodio na Floiridi izazvao je salvu negodovanja zbog oružja koje je preplavilo SAD.

Naime, malo dijete ubilo je svoju majku hicem u glavu nakon što je u njihovom stanu pronašlo napunjen pištolj i pucalo u nju dok je bila na Zoom pozivu u vezi s poslom, saopćila je policija na Floridi, prenosi Blic.

Kolegica koja je razgovarala s 21-godišnjom Šamajom Lin, čula je glasan prasak, a zatim je vidjela majku kako pada unazad. Odmah je pozvala Hitnu pomoć i rekla dispečerima da vjeruje da je Lin pogođena.

Detektivi su rekli da je Linino dijete pronašlo pištolj koji je bio repetiran, a koji je pripadao njegovom ocu, i da je upucalo svoju majku u glavu u njihovoj kući u Altamonte Springsu na periferiji Orlanda.

– Policajci i bolničari dali su sve od sebe da pomognu gospođi Lin, ali je pronađena sa smrtonosnom ranom na glavi – priopćila je policija, prenio je “Dally Mail”.

Još jedno dijete je, također, bilo u kući, ali prema priopćenju organa reda, nijedno dijete nije povrijeđeno.

U tijeku je istraga o tome hoće li se vlasnik vatrenog oružja suočiti s krivičnom prijavom.

– Ako posjedujete vatreno oružje, držite ga zaključanim i na sigurnom mjestu. Ovakvi incidenti bi mogli da se izbjegnu – rekao je patrolni oficir Roberto Ruiz Junior.

Prošle godine, prema “Everytown for Gun Safetyju”, grupi koja zagovara kontrolu oružja, u Sjedinjenim Državama bilo je oko 369 nenamjernih pucnjava, uključujući 142 smrtna slučaja.

U veljači je 25-godišnja majka ubijena iz vatrenog oružja u Sjevernoj Karolini nakon što je jedno od njeno petoro djece pronašlo pištolj u njenoj tašni. A u travnju je jedno dijete u Houstonu otkrilo repetiran pištolj i ubilo svog osmomjesečnog mlađeg brata, piše “Blic”.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x