Published On: Sri, velj 13th, 2013

KOJA LOGIKA U BEGA PATRIKA: Traži ostanak Budimira bez većine i poziva na princip parlamentarne većine

Iako su najavili kako se nakon katastrofalne suspenzije parlamentarne demokracije u FBIH kada su stvorili političkog Frankesteina zvanog Platforma više neće baviti nasiljem nad demokracijom pošto su se pozabavili nasiljem u drugim zemljama, kepeci iz američke ambasade koji brukaju ugled te zemlje u BIH, nisu mogli odoljeti novom valu nasilja. Sada traže da Budimir koji nema nikakvu potporu u parlamentu BIH pristupi rekonstrukciji Vlade i da istovremeno nova parlamentarna većina podrži čovjeka kojeg ne želi podržati, po istom tom principu parlamentarne većine.

SAD ambasada licemjerno, za blokadu političkih procesa i političkog života u zemlji, optužuje domaće lidere odbacujući svaku odgovnorsnot sa sebe, iako je i najvećem glupanu u zemlji, apsolutno svakome jasno, tko je jedini i glavni krivac za politički kaos koji tu vlada.

Njegovo visočanstvo, sultan od Bosne, čovjek koji je Zlaji , zmaju od Bosne dao krila, da poleti i popali ono malo suživota što je bilo u FBIH – g. Patrick Moon.

Smiješno je, pače i jadno, s obzirom na EU praksu,  što EU diplomacija koja je u vrijeme uvođenja državnog udara u FBIH stajala po strani sada salutira tom čovjeku.

Do kada će Washintogn ovog nesposobnog diplomatu držati u BIH? Imaju li građani FBIH pravo na predstavničku demokraciju ili su prava Patricka Moona i njegov bolesni ego iznad prava 2  milijuna stanovnika?

Netko bi ovom čovjeku morao poručiti da FBIH nije Guantanamo.

PRIOPĆENJE:

Odgovornost za rješavanje političkog ćorsokaka u Federaciji BiH je na lokalnim liderima.  Na njihov zahtjev smo u proteklim sedmicama pokušali olakšati dijalog između stranaka o prestruktuiranju Vlade Federacije.  Međutim, sada nemamo drugog izbora nego da prekinemo naša nastojanja da pomognemo prestruktuiranje Vlade Federacije.

Na samom početku je postignut određeni napredak, ali na kraju nijedna strana nije pokazala dovoljno spremnosti za postizanje kompromisa.  Sve stranke u Parlamentu Federacije i u izvršnoj vlasti snose dio odgovornosti u procesu koji traje predugo.  Pozivamo predsjednika Budimira da ne blokira niti odgađa ovaj proces i da pokaže liderstvo koje će dovesti do rješenja u skladu sa osnovnim pravilima parlamentarne demokratije.  Zauzvrat, dva HDZ moraju prihvatiti da predsjednik Budimir do kraja ostane u svom mandatu ukoliko to uradi. 

Vrijeme je da se čelnici Vlade i Parlamenta Federacije fokusiraju na rješavanje stvarnih pitanja što će dovesti do kraja ekonomske i socijalne reforme koje su dogovorene sa MMF, do promoviranja ekonomskog rasta i razvoja, stvaranja pozitivne klime za poslovanje i poboljšanja kvaliteta života građana.

Zajednička izjava Delegacije EU/Ureda specijalnog predstavnika EU i Ambasade SAD o rješavanju političkog ćorsokaka u Federaciji BiH