Published On: Čet, sij 7th, 2021
#3rd | By Desk

Kod Počitelja rastu stupovi najvišeg mosta na koridoru 5C

Nakon što su izliveni temlji počela je izgradnja stupova kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru 5C, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Reporterka HMS-a donosi Vam nekoliko fotografija stupova mosta Počitelj koji rastu iz dana u dan. Most Počitelj spojit će dvije obale Neretve, a njegova gradnja koštat će više od 65 milijuna maraka.

Poduzeće “Autoceste FBiH” dodijelilo je ovaj posao kineskoj kompaniji “Synohydro Power China”, a podizvodač je širokobriješka tvrtka “Hering”, čiji su radnici već mjesecima na terenu.

Foto: HMS

Na gradnju mosta, kao i dionice Počitelj – Zvirovići, čekalo se pet godina, a radovi se financiraju se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) vrijednog 100 milijuna eura i s bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od pet milijuna eura.

Prema ugovoru rok za završetak radova na poddionici Počitelj – Zvirovići  je rujan ove godine, dok bi most Počitelj trebao biti izgrađen do ožujku 2022. godine.

Podsjetimo, nedavno je asfaltirana dionica autoceste Počitelj- Buna, a na proljeće ove godine trebala bi početi izgradnja dionice Buna- Mostar jug. Ako sve bude teklo po planu Mostar će autocestom biti povezan s Hrvatskom i ostatkom Europske unije 2023. godine. /G. Arapović/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>