Published On: Pon, kol 22nd, 2016

KOD NAS OVO ZOVU FAŠIZAM: Talijani protiv izgradnje džamije u blizini kosog tornja Pise

Stotine građana talijanskog grada Pise organizirali su prosvjed, putem kojega pozivaju svoje sugrađane da potpišu peticiju protiv planirane izgradnje džamije.

“Moramo stopirati izgradnju novih džamija kako bismo spriječili da Italija postane islamističko predgrađe, što bi vodilo gubitku našeg identiteta”, rekla je šefica kampanje “Recimo ne džamijama” i desničarska parlamentarna zastupnica Daniela Santanche, prenosi Index.hr.

Santanche je rekla kako su na peticiji već prikupili ciljani broj potpisa.

”Prije bilo kakve daljnje izgradnje džamija, nužno je donijeti zakon koji bi regulirao djelovanje unutar džamija i djelovanje imama”, dodaje Santanche, koja je iskoristila prigodu da pozove Talijane da se “ustanu i bore za svoj nacionalni identitet” da budu ponosni što su Talijani, te da budu ponosni na talijanske zakone, tradiciju i kulturu.

“Nismo mi oni koji šire mržnju. Mi ne postavljamo bombe na aerodrome, u podzemne željeznice, na mjestima gdje mladi ljudi slušaju glazbu. Mržnja dolazi s njihove strane. Mi Talijani smo uvijek bili ljubazni”, istaknula je.

Internet stranica jihadwatch.com objavila je kako su Talijani skupili 1.800 potpisa, kako bi spriječili gradnji džamije, a organizatori provjeda po pisanju ove stranice očekuju još potpisa.

Italians blocked a plan to build a mosque near Pisa tower. Wait a few years, liberals will build it even bigger.https://www.jihadwatch.org/2016/08/italians-reject-plans-for-mosque-next-to-the-leaning-tower-of-pisa 

Inače, džamija bi trebala biti izgrađena na samo 400 metara od glavne turističke i povijesne atrakcije grada – kosog tornja Pise.

Informacije o tome kako je Gradsko vijeće Pise odobrilo izgradnju džamije na 400 metara od kosog tornja pojavile su se u talijanskim medijima početkom kolovoza.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x