Published On: Sub, kol 20th, 2016

KOD LIBIJSKE OBALE Izvučena tijela djece iz Sirije, najmlađa imala samo osam mjeseci

Među petero utopljenika čija su tijela izvučena iz mora blizu libijske obale, dvoje je sirijske djece i troje odraslih, dok tijelo petogodišnjeg dječaka nije pronađeno, rekla je humanitarna spasilačka skupina u petak.

Tijela dviju djevojčica u dobi osam mjeseci i pet godina, izvučena su iz mora oko 22 nautičke milje od Libije u četvrtak nakon što se malo plovilo na kojemu je bilo 27 Sirijaca prevrnulo i potonulo, rekli su pripadnici humanitarne skupine MOAS.

Talijanska obalna straža objavila je da je iz Sredozemnog mora u četvrtak spasila 534 migranata, a da je pet tijela izvukla iz mora.

Tijela dviju žena i muškarca također su pronađena, ali petogodišnji dječak koji je bio na čamcu kad je plovilo potonulo, nije pronađen, javio je MOAS.

MOAS ima dva spasilačka čamca za operacije spašavanja u Sredozemlju između Italije i Libije.

Prošle godine sirijski izbjeglice koji su nastojali doći do Europe pokušavali su to u ploveći u čamcima iz Turske do grčkih otoka. Te su rute zaustavljene prošle godine prisilivši izbjeglice na dulje i opasnije putovanje iz Sjeverne Afrike u Italiju.

Tisuće djece ubijene su u sirijskome građanskom ratu koji traje već pet godina i više od 3000 migranata umrlo je dosad u Sredozemnom moru, procijenila je Međunarodna organizacija za izbjeglice.

Oko četvrtinu od ukupnog broja migranata koji su u čamcima stigli u Italiju, a procjenjuje se da ih je ove godine stiglo 100.000, jesu djeca, rekao je UNHCR./Hina/HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x