Published On: Uto, pro 11th, 2018

KOCIJANČIĆ: Legalnost izbora u BIH se ne dovodi u pitanje

Ukratko EU smatra da polemiku oko Izbornog zakonodavstva, treba voditi i Komšić koji je zauzeo jednu trećinu institucije Predsjedništva, točnije da dvije trećine Bošnjaka u Predsjedništvu, i ta institucija bez Hrvata, navodno mogu ravnopravno voditi dijalog i za Hrvate. Premda je stav Komšića oko prava njegovog naroda utemeljen na služenju bošnjačom nacionalšovinizmu. Svjedočimo nekim novim EU vrijednostima, u kojima Europa premda se drži međunarodnog prava, smatra da kršitelj međunarodnog mirovnog sporazu, ima pravo pregovarati unutar okvira koji je sam prekršio.
Za EU prioritetni zadaci BiH su jasni: formiranje vlasti, nastavak reformskog procesa, izmjena Izbornog zakona. Ono oko čega nema jedinstva je redoslijed prioriteta i način pomirenja jedinstvenog uređenja BiH.
Hoće li EU natjerati Hrvate NATO bombama u vlast, ako oni kažu da Komšić za njih nije vlast nego tempirana bomba bošnjačkog šovinizma koja će razbiti zemlju?

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić za Deutsche Welle je kazala da EU ponavlja neophodnost brzog formiranja zakonodavnih i izvršnih tijela vlasti uključujući i iznalaženje rješenja kada je riječ o Domu naroda Federacije BiH.

”Sve u cilju ispunjavanja odluka međunarodnih sudova i evropskih standarda”, izjavila je Kocijančić.

Deutsche Welle inače je kao  i RSE medij koji je , što se Balkana tiče, pod kontrolom Bošnjaka, pa sve što pišu treba uzimati s rezervom.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare