Published On: Sri, tra 6th, 2022

Kočerinski vjernici hodočastili u Bosnu a pozdravio ih je i Fra Majdandžić veliki prijatelj Željka Komšića Fojničkog…

Na put je u ranim jutarnjim satima krenulo 247 vjernika u pet autobusa. Prvo odredište bila je sarajevska prvostolnica/katedrala. Župljane je pozdravio katedralni župnik don Oliver Jurišić.

Potom je bilo misno slavlje koje je isključivo za hodočasnike s Kočerina predslavio kardinal i vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko Puljić.

Kardinal je očito radostan i ohrabren potpuno ispunjenom katedralom kazao da je to hodočašće proročki znak u ovom vremenu kad nam je potrebno zajedništvo i razumijevanje.

“Vi ste”, kako je poručio, “zajedno sa svojim župnikom fra Mariom svjedoci kao je povezanost Hercegovine s Bosnom neraskidiva i duboka”.

U ime hodočasnika kardinalu je riječi zahvale uputio organizator tog pohoda fra Mario Knezović, župnik s Kočerina. Tom prigodom je kardinalu uručena posebna slika Gospe koja upućuje poljubac malenome Isusu. Vjernici su pri odlasku iz katedrale načinili fotografiju s uzoritim kardinalom Puljićem i prošetali se gradom.

Nastavak hodočašća bio je u Franjevačkome samostanu u Kreševu. Gvardijan fra Josip Tomas je u crkvi vjernicima progovorio o bogatoj prošlosti samostana, ali i sadašnjosti župe i Kreševa.

Hodočasnici su ostali zadivljeni Franjevačkim muzejom koji krije brojnu sačuvanu baštinu franjevaca i vjernoga puka.

Nakon Kreševa hodočasnici su se uputili u Franjevački samostan u Fojnici. Domaćin im je bio fra Zvonimir Batista, đakon. On je vjernicima u crkvi ispričao najvažnije detalje koji se vežu uz franjevačku prisutnost i djelovanje.

Prenoseći im pozdrave gvardijana fra Mirka Majdandžića, đakon je pozvao prisutno razgledati Franjevački muzej i knjižnicu. Sve je u Fojnici zaključeno uz domaćinski čaj, šljivu i jabukovaču. S pogledom na panoramu Fojnice hodočasnici su puni dojmova o ljepotama Bosne pošli na povratak u svoju župu Kočerin.

Susret kojeg je teško probaviti

FRA MIRKO MAJDANČIĆ, SVJEDOK OBRANE DRAGANA VIKIĆA: Komšić je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte skupa

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Fra Mirkec je svedocio na sudu povodom ubistva dva fratra u Fojnici.Svjedocio je u korist onih koji su ubili iste fratre.Pametnom dosta…
Za njega je Komsic legalni prestavnik Hrvata bih.
Pa kako slusati misu koju isti govori.
To je Puljicev veliki fratar..

Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

Trojica vojnika koji su ubili fratre jos iste 94 su osuceni po 12 godina za ubistvo fratara.