Published On: Pet, ruj 6th, 2019

KOALICIJSKI SASTANAK U VLADI TRAJAO TRI SATA

Tri sata trajao je današnji koalicijski sastanak u Vladi na kojem su bili i SDSS-ov predsjednik Milorad Pupovac i njihov saborski zastupnik Boris Milošević, doznaje Jutarnji list.

Na sastanku na kojem je bio i premijer Andrej Plenković, čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin, te Bandićev predstavnik Vladimir Bilek, osim priprema uoči početka zasjedanja Sabora, jedna od glavnih tema, doznajemo, bili su i odnosi u koaliciji narušeni zbog Pupovčevih usporedbi današnje države s NDH i izjava o tome da je Hrvatska postala faktor nestabilnosti u regiji.

Od Pupovca se traži da pojasni te svoje izjave, odnosno da se do idućeg tjedna ogradi od njih. Kako doznajemo od sugovornika s tog sastanka, Pupovac nije bio određen oko tog pitanja, odnosno nije rekao da će to napraviti, ali nije ni odbio tu mogućnost.

Čelnik SDSS-a, kažu sugovornici, trebao bi se još jednom sastati nasamo s premijerom Andrejem Plenkovićem, a idući tjedan ta bi se priča napokon trebala zatvoriti. Stav HDZ-a i ostalih koalicijskih partnera jest da se to treba dogoditi prije početka zasjedanja Sabora, te da koalicija u ovom sastavu treba opstati.

– Argumentirano smo razgovarali, stav je svih da bi bilo dobro da se to riješi u idućem tjednu, da s time ne počne zasjedanje Sabora. Ako Pupovac kaže da nije tako mislio, koalicija ide dalje, uostalom nema bolje koalicije od ove za rješavanja problema manjina. Pupovac nije rekao da to neće napraviti – kaže naš sugovornik.

Njegov je dojam da je Pupovac sklon tome da se nađe rješenje.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare