Published On: Pet, lip 2nd, 2017

Knezović “oprao” voditelja N1 koji je Raspudića nazvao ekstremistom

Zamislite da je Aleksandar Stanković najavio nedavno u NU2 Senada Hadžifejzovića kao radikalnog islamista i šovinista, rekao je Knezović usporedivši to s najavom voditelja N1

Aktivist iz Posušja koji se godinama bori za ravnopravnost Hrvata u BiH Marijan Knezović u objavi na svom Facebook profilu osvrnuo se na najavu voditelja N1 televizije u Sarajevu koji je Ninu Raspudića nazvao ekstremnim radikalom i nacionalistom. To je, kaže Knezović, kao da je Aleksandar Stanković najavio u NU2 Senada Hadžifejzovića kao radikalnog islamistu i šovinistu.

Prenosimo objavu Marijana Knezovića u cijelosti:

“Voditelj N1 televizije u Sarajevu bez pardona najavljuje Ninu Raspudića kao ekstremnog radikala i nacionalista dok mu je Nino u emisiji. Toliko je Sarajevo gostoljubivo.

E sad zamislite da je Aleksandar Stanković najavio nedavno u NU2 Senada Hadžifejzovića kao radikalnog islamista i šovinista ili Mislav Bago prije par godina Lagumdžiju kao ustašu i fašista.

E to je osnovna razlika između hrvatskih i bošnjačkih medija, koja puno više govori o samim društvima nego o medijskim narativima”, napisao je Knezović./HMS/