Published On: Pet, stu 19th, 2021

KLUB VIJEĆNIKA HDZ BIH U GV MOSTARA “Dan Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne, dan slobode i suverenosti”

18. studenog 1991. godine utemeljena je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, kao politička, kulturna, ekonomska i teritorijalna organizacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.Za Hrvate u BiH Hrvatska zajednica Herceg-Bosna je od samoga postanka predstavljala općeprihvaćeni nacionalni ideal, i to nam nitko ne može osporiti bilo kakvim polu-dopisima ili jednostranim žalopojkama, navodi se u priopćenju Kluba vijećnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Mostara.

HZHB je, dodaje se u priopćenju, ozbiljan politički ideal maloga naroda koji je samo na osnovu svoje hrabrosti i odlučnosti, u kritičnim povijesnim vremenima, uspio se samoorganizirati i obraniti, te u konačnici ostati svoj na svome.

-Teško će to pasti na želudac onima koji su patriotizam kao pojam otkrili tek u posljednje vrijeme, ali je nesporna činjenica da bi Hrvatska zajednica Herceg-Bosna u današnje vrijeme trebala biti slavljena i hvaljena kao državotvorni ideal u Bosni i Hercegovini, jer je upravo HZHB spasila BiH od sigurnog nestajanja početkom ‘90-tih 20. stoljeća, te su se upravo preko njenog teritorija spasile stotine tisuća civila iz cijele BiH, preko dobro poznatih puteva spasa, stoji u priopćenju Kluba vijećnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Mostar.

U priopćenju se napominje kako je besmisleno raspredati o ratu sa stranom koja još uvijek živi u njemu i uporno se poziva na njega svaki put kad treba učiniti samo pola koraka prema naprijed.

-Zato bismo ovom prigodom samo citirali osnivača Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, iz tog 18. studenog 1991., prije 30 godina: “Mi jednostavno ne tražimo nikakvu etničku podjelu Bosne i Hercegovine. Mi hoćemo Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu državu u postojećim granicama, ali unutar nje hrvatski narod koji mora imati pravo na sebe u kulturnom, gospodarskom, političkom i svakom drugom smislu, odnosno da bude narod sa svim elementima suverenosti koju svaki narod ima.” Upravo od toga ne odstupamo ni danas. Svim slobodnim ljudima, sretan dan slobode i suverenosti!, stoji na kraju priopćenja Kluba vijećnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Mostara./HMS/

guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
kvaternik
kvaternik
8 mjeseci prije

Bravooooooooo!!!

Kiklop
Kiklop
8 mjeseci prije

ZIVJELA I NEKA JOJ JE SRETNO.ZIVA JE…⁰

rinaka
rinaka
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
8 mjeseci prije

Nije živa, ugašena je , i nikad više vaskrsnuti neće to je takozvana paradržavna uzp, zločinačka tvorevina, hrvata je sve manje i neka je , vašeg druga dodika će njegovi pospremiti a mi ćemo se dogovoriti sa srbima što smo i 92 trebali uraditi .

Izmetbegović
Izmetbegović
8 mjeseci prije

Vječno će biti, nikakva sila pedofilska joj ne može ništa🇵🇾

Derim
Derim
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
8 mjeseci prije

Je li tebi svecenik utjerivao znanje kad si bio mali?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
8 mjeseci prije

“Prorok” vam je pedo.fil!

Srbče
Srbče
8 mjeseci prije

Hoće li Džaferović doći na proslavu.Komšić neće sigurno.

Derim
Derim
8 mjeseci prije

Hvala Allahu,tu zlocinacku tvorevinu smo unistili i nikad vise nece ugledati svjetlo dana.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
8 mjeseci prije

BiH je zločinačka tvorevina koja će se raspast čim zapad odhebe globalistčka ghovna.

Anonimac
Anonimac
8 mjeseci prije

ZIVJELA NAM HZHB