Published On: Pet, pro 13th, 2019

Klub hrvatskih zastupnika: Izjave zastupnice Hajdarović smatramo opasnim za građane Mostara

‘Prizivanjem i nuđenjem grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije za novi centar okupljanja i smještaja nezakonitih migranata od strane zastupnice u Skupštine HNŽ-a gđe Alise Hajdarović smatramo neprihvatljivim i opasnim posebice za stanovnike u blizini IC Salakovac, odnosno sjevernog područja Grada Mostara’, priopćeno je iz hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ.

‘Nikako se ne može razumjeti da se pošto poto želi u javnom prostoru hvalisati stranačka kolegica ministrica Borovac i njezin rad od strane zastupnice Hajdarović na vrlo ozbiljnim temama koje se tiču života i sigurnosti građana BiH.

Zastupnica Hajdarović zatvara oči pred nerazumnim i jednostranim potezima koje su napravili dvojac ministara Borovac-Mektić u Vijeću ministara BiH, bez ikakve koordinacije i protuzakonito, koji su rezultirali sigurnosnom katastrofom u Bihaću te humanitarnom katastrofom u kampu Vučjak.

Također upozoravamo zastupnicu Hajdarović kako su pojedini nezakoniti migranti smješteni u IC Salakovac do sada napravili preko 150 težih i lakših djela koja su tražila policijska postupanja, mjere i radnje, što ste mogli čuti i na posljednjoj sjednici Skupštine HNŽ-a. Pitamo vas tko se skrbi za ljudska prava i sigurnost oštećenih stanovnika HNŽ-a i njihove imovine?

Ističemo kako Klub Hrvata itekako može i mora govoriti s ciljem upozoravanja na nezakonite radnje koje ugrožavaju život stanovnika HNŽ-a. Stoga zastupnice Hajdarović upoznajte se s nadležnostima i zakonima Bosne i Hercegovine umjesto da nerazumno i neutemeljeno branite stranačku kolegicu Borovac.

Probleme koje prizivate u našu županiju su problemi koje ima Unsko-sanska županija, Tuzlanska županija, grad Bihać a sada evo i Sarajevska županija i općina Ilidža, čiji čelni ljudi, ministar sigurnosti, zastupnici u skupštini, načelnik, ističu kako su šokirani jer ne postoji nikakav plan Ministarstva sigurnosti i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice vezano za nezakonite migrante.

Oni svi javno istupaju i ističu kako neplanski pristup ovom problemu ugrožava sigurnosnu i epidemiološku situaciju na području Sarajeva, te kako je ministar Mektić izvršio svojevrstan puč na Sarajevsku županiju.

Načelnik Ilidže upozorava kako su nadležna ministarstva u Vijeću ministara BiH prevarili i slagali lokalnu zajednicu, te da je ovakvo ponašanje dokaz da nadležni za ovaj problem ne znaju što rade i ne znaju da rade svoj posao.

Zastupnica Hajdarović na vrlo perfidan način i političarenjem želi ovu temu uvesti na teren sukoba Bošnjaka i Hrvata što je potpuno nerazumno i neshvatljivo obzirom kako imamo iste probleme nezakonitih migracija na području cijele BiH, bez obzira na nacionalnost.

Inicijativa zastupnice Hajdarović da u Mostaru i HNŽ-u imamo stanje kakvo smo gledali u Bihaću, kampu Vučjak, Unsko-sanskoj županiji, te ostalim dijelovima BiH je osuđena na propast, a i velika većina zastupnika u Skupštini HNŽ-a, MUP HNŽ-a ali i lokalna zajednica se protivi protuzakonitim, neplanskim i paušalnim potezima ministara Borovac i Mektić’.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare