Published On: Fri, Nov 7th, 2014

Klub Bošnjaka u HNŽ-u podnio kaznene prijave protiv Lasića, Bevande i Karačića

Klub Bošnjaka u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) podnio je kaznene prijave protiv premijera HNŽ-a, Denisa Lasića, ministra unutarnjih poslova HNŽ-a, Slađana Bevande i predsjednika Neovisnog odbora za izbor povjerenika policije u HNŽ-u, Ive Karačića, saznaje Dnevni avaz.

Kako im je potvrđeno, prijave su podnesene Tužiteljstvu HNŽ-a i Državnom tužiteljstvu zbog zloupotrebe položaja, nesavjesnog rada u službi i falsificiranja službene isprave pri izboru povjerenika policije HNŽ-a.

Podsjetimo, 30. rujna je održana sjednica Kluba Bošnjaka u Županijskoj skupštini na kojoj je zaključeno da će ako sporna odluka o imenovanju Ilije Lasića na poziciju šefa policije u HNŽ-u ne bude povučena uslijediti kaznene prijave protiv odgovornih osoba.

Sjednica Kluba Bošnjaka uslijedila je dan nakon što su četiri člana Neovisnog odbora, bez nazočnosti bošnjačkih članova, kao konačnu odluku potvrdili Lasićevo imenovanje, i to bez obveznog prethodnog izjašnjavanja Vlade HNŽ-a o tom pitanju.

Upravo je stoga podnesena kaznena prijava protiv premijera HNŽ-a, jer je u dokumentima naveo „da Vlada nema usuglašen stav oko predloženog kandidata“ iako sjednica Vlade nije održana, piše Dnevni avaz.