Nekadašnji član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine kojeg je s pozicije šefa HDZBIH smijenio Stjepan Mesić da bi na njegovo mjesto postavio Matu Bobana, dočekao je da njegov grad Sarajev za počasnog građanina izabere upravo tog Mesića. Koautora famoznog “UZP-a” , čovjeka koji je slavio NDH i negirao genocid u Jasenovcu. Kljujić je  kratko komentifrao […]

" />
Published On: Uto, svi 4th, 2021

KLJUJIĆ KONAČNO PROMIJENIO DIOPTRIJU: “Gadi mi se trenutna politička situacija, žao mi je branitelja, Dayton se nije smio desiti”

“Duboko sam razočan i gadi mi se trenutna politička situacija u Bosni i Herecegovini. Sramotno je da se 2. maj u Sarajevu nije obilježio na dostojan način, toliko je loših uspomena. Žao mi je branitelja, beskrajno sam tužan, boli me kad vidim u kakvoj su situaciji, koliko samo nepoštovanja”, ističe Kljujić.

Naglašava kako nema intelektualne ekipe koja će se zalagati za ideju cjelovite, suvere Bosne i Hercegovine, za napredak i bolje uslove života.

Prema njegovim riječima, referendum o nezavisnosti BiH je najznačajniji događaj u historiji BiH i najveći uspjeh Bosne.

“Mi smo govorili po cijenu glave ne damo Bosnu, kakve podjele. Alija Izetbegović je pogriješio, Dayton se nije smio desiti. Bio je referendum, pisao sam o tome u svojoj knjizi, gdje su i Srbi rekli DA za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Ali, čemu sad priča o tome. Dodik nije inteligentan čovjek kad traži odvajanje, sve je besmisleno. Ovo što je ostalo na vlasti to su mali fašisti, izdajnici, nema zdrave pameti”, kazao je Kljujić i poručio kako zaborav ne smijemo dozvoliti.

Izdani su najbolji ljudi naglašava Kjujić, otišle su ljudske gromade, mladost također odlazi, neko to mora zaustaviti, a perspektiva se mora promijeniti, prenosi Oslobođenje.