Published On: Pet, kol 6th, 2021

Klix likuje da je u Međugorju izgubljena sezona. Nemaju pojma šta su najavile vidjelice: Gospa ove godine postavlja trajan znak na Brdu

U Međugorju gdje se održava Međunarodni festival mladih Mladifest od 1.do 6. kolovoza svakodnevno boravi oko 20 tisuća ljudi, ali se to ne odražava na popravak turističke sezone koja je sudeći prema stanju na terenu izgubljena i ove godine, piše klix.

Predsjednik Udruge turizma i hotelijerstva u Međugorju Davor Ljubić za Klix kaže kako je u Međugorju pola kapaciteta prazno uprkos činjenici da se održava festival koji okuplja mlade iz oko 80 zemalja svijeta.

“Iz većine zemalja koje su se predstavile na ovogodišnjem Mladifestu u Međugorju je ove godine tek po nekoliko predstavnika”, kaže Ljubić za Klix.ba.

Objasnio nam je kako se ispred međugorske crkve svakodnevno broji tisuće osoba od kojih je veliki broj gostiju koji ne spavaju tu.

“Prije pojave pandemije za vrijeme Mladifesta ostvarivano je preko 50 tisuća noćenja, kojim su se punili kapaciteti ne samo Međugorja, nego i Mostara, Širokog Brijega, Ljubuškog i okolnih mjesta”, podsjeća Ljubić.

Sada su po njegovim riječima od gostiju koji borave u Međugorju najzastupljeniji Poljaci i Ukrajinci, a nedostaju Libanonci, Irci, Hrvati i Italijani koji su oduvijek bili glavni gosti tog turističkog mjesta.

“Jako je loša situacija i opet se vraćam na čuvenu priču Ministarstva vanjskih poslova koje nije bilo u stanju da BiH stavi tamo gdje joj je mjesto, da bude na zelenoj mapi u Evropi. Mi smo za Talijane na crvenoj mapi kao i za većinu evropskih zemalja, tako da ljudi koji dolaze iz naše zemlje moraju ići u karantin što je veliki udarac za naš turizam”, ističe naš sagovornik.

Naglašava kako u cijeloj priči od pojave pandemije turizam u Međugorju najviše pati i da je najveći gubitnik u regionu pa i šire, a da bi bilo još gore izlaz iz teškog stanja se i ne nazire.

Iako se Klix hinjski brine o turističkoj sezoni namjerno propuštaju spomenuti što su najavile vidjelice i što se ove godine s pravom čeka u Međugorju. Naime prema izjavi vidjelica, tj. Gospe, a vidioci, kako znamo ne lažu, i uvijek su u pravu, na 40 godišnjicu ukazanja, koja je ove godine,  najavljeno  je preko vidjelica da će Gospa na brdu ostaviti trajan i neuništiv znak kao dokaz nevjernicima.  Nakon što se postavi taj znak, više ništa u svijetu vjere neće biti isto. Osim toga uskoro iz tiska izlazi i Gospina autobiografija, tvrdi uvez, koju je osobno dala Vicki,  a potom istu i autorizirala. Međugorje nudi i krpicu vidjelice Mirjane, koja nije s ovog svijeta, a na kojoj se pokazuju povremeno mistične poruke koje je u stanju dešifrirati samo jedan fratar iz Vitine. Uz to sve kao što vidimo, Gospa ima dva rođendana koja se slave u Međugorju, Jedan za Mladifest i drugi na Malu Gospu. Ima Međugorje još aseva u rukavu tako da novinari Klixa, možda bi mogli malo da se zamisle. I nije dobro da se rugaju Međugorju, jer će ih fratrizani nazvati Sotonom ili KGB agentima. Ili će ih naprosto oteti.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x