Published On: Uto, ruj 24th, 2019

Klix dao naređenje međunarodnoj zajednici. Traže da reagiraju jer MANJI BH ENTITET postrojava posebnu protuterostičku jedinicu

Zašto Klixu smeta povećanje sigurnosti građana BIH nije jasno. No najveći utjecaj Klix ima na dvije ambasade u Sarajevu. Očekuje se da obe reagiraju po naređenju klixa i to u roku par sati nakon što Klix zatraži reakciju. Medijski pritisci sarajevske medijske mašinerije inače toliki su da i najinertnije ambasade po volji medija reagiraju. Potom se te reakcije koriste u daljnjoj medijskoj borbi. Hrvati medija nemaju. Hrvatski lideri medijski su razoružali hrvatski narod. Tako i sebe. Njihovo pojavljivanje u javnosti isključivo ovisi o volji Bošnjaka. Kao i njihova prezentacija pred strancima. Što mislite kako bošnjački mediji predstavljaju hrvatske političare ambasadama koje kontroliraju? Čak i do razine reakcije koje im dirigiraju? Ne treba vam pisati odgovor.

Klix je radikalna medijska ispostava nekoliko sarajevskih partija te služi kao politički megafon SDP-a, DF-a, Željka Komšića i nekadašnjeg agenta AIDA s US crne liste koji je danas također član SDP-a a na crnu listu dospio je upravo zbog veza s teroristima iz Irana u Pogorelici. Džihadlija se izdemokratisao.

Često na klixu medijski pucaju po ljudima koji se ne slažu ovim partijama, Po potrebi služe i SDA-u. Ukratko odumiranjem TV-a kao važnog medija, klix je postao prva puškarnica bošnjačkog nacionalizma.

Jedinica koju je MANJI BH ENTITET kako u Sarajevu nazivaju RS , što je njen ustavni naziv,  osnovana je odlukom Vlade RS nakon procjene da se sigurnost građana RS-a pogoršala.

Jedna od stavki Daytona jeste povratak građana i povećanje sigurnosne politike na cijelom teritoriju BIH.

Šteta je što ova jedinica nije bila onomad, o onom  Badnjaku u kući Anđelićevih. Ili u blizini vozila ministra Leotara.

Da je bila, i da je spriječila ubojstvo Anđelićevih, ili Leotarovo, vjerojatno bi Klix postavio pitanje što su radili tamo i zatražili od ambasada da reagiraju.

I ambasade bi naravno reagirale.

Srbi nisu Hrvati. Ne mogu sebi dopustiti Anđeliće niti Leutara. Srbi su odgovorna politička nacija. Hrvati su molitvena skupina kojoj je jedan opskurni interesni sektaški red, koji je zaratio i s Vatikanom, potpuno isprao mozak.

 

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je nakon pritisaka krajem juna prvobitno odlučilo da neće uvoditi rezervni sastav policije u ovom bh. entitetu, a odluka o tome da se povuku amandmani na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima RS pozdravila je Ambasada SAD kazavši da je to korak u pravom smjeru.

“Rezervne policijske snage bi samo povećale tenzije i vodile ka eskalaciji nepovjerenja”, kazali su ranije u Ambasadi SAD-a, nakon čega se pojavilo pitanje osnivanja žandarmerije. Potom su iz ove Ambasade tražili od MUP-a RS određena objašnjenja.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BIH Milorad Dodik poručio je nakon toga da će žandarmerija biti uspostavljena u RS-u i da to nije pitanje stranaca.

Dodik je rekao da će žandarmerija moći da djeluje na cijelom prostoru Republike Srpske, dok to rezervni sastav policije ne bi radio.

Potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić ranije je rekao da odustajanje od formiranja rezervnog sastava policije tog entiteta, uz najavu formiranja žandarmerije, ne predstavlja stvarno odustajanje od ideje formiranja oružane formacije, “s ciljem njene upotrebe radi realizacije političkih ideja i ciljeva u datom trenutku”.

“Formiranje žandarmerije iz sastava redovnih policajaca, čiji bi se broj povećao, može biti i opasnija ideja od rezervnog sastava, imajući u vidu operativnost, uvježbanost i opremljenost takve jedinice”, upozorio je Salkić.