Published On: Čet, srp 11th, 2019

KLEPIĆ NAKON SASTANKA U ALUMINIJU: Cilj je što je moguće prije pokretanje proizvodnje

Na sastanku predstavnika radnika, Nadzornog odbora, Uprave društva i dioničara Aluminija s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji je održan poslijepodne u prostorijama mostarskoga Aluminija ponovljeno je kako ima nade za to poduzeće.

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić izjavio je kako se razgovaralo o spašavanju Aluminija, očuvanju radnih mjesta i nastavku poslovanja.

”Pokušat ćemo voditi brigu i zbrinuti radnike jer su svi ostali bez radnih mjesta gašenjem struje u tvornici. Cilj je što je moguće prije pokretanje proizvodnje. Ne razmišljamo o stečaju”, rekao je Klepić.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako krivaca ima mnogo za ovakvu situaciju, no kako su najmanji krivi radnici.

”Iznijeli smo svoje zahtjeve pred Čovićem”, kazao je Biokšić i izrazio uvjerenje da će se radnici htjeti vratiti na svoja radna mjesta.

On najodgovornijim za gašenje tvornice smatra predstavnike Vlade FBiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka s predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog Aluminija, otišao bez izjava za medije.

Podsjetimo prije ovoga sastanka, Čović se sastao s predstavnicima Nezavisnoga sindikata Aluminija u središnjici HDZ-a u Mostaru kada je, preko sindikalista obećano kako neće doći do stečaja, da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje te da će svi radnici u dužem vremenu biti vraćeni na posao.

Pri izlasku iz središnjice ljutiti radnici su zasuli Čovića pogrdnim riječima i gađali njegov automobil bocama. Dvije osobe su privedene radi sukoba s policijom, a jedna osoba je ozlijeđena pri čemu je intervenirala Hitna pomoć.

Sastanku je nazočila i federalna ministrica financija Jelka Milićević./Fena/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare