Published On: Pon, ruj 4th, 2017

Klepetan se oprostio od tužne Malene i odletio na jug Afrike

Klepetan je nakon četiri i pol mjeseca teška srca ostavio svoju Malenu i odletio na 13 tisuća kilometara dugačak put prema afričkome jugu

Najpoznatiji ljubavni par bijelih roda na svijetu još jednom se rastao. Klepetan je nakon četiri i pol mjeseca teška srca ostavio svoju Malenu i odletio na 13 tisuća kilometara dugačak put prema afričkome jugu.

Njegova je draga sa svojim slomljenim krilom ostala u gnijezdu na krovu područne škole u Brodskom Varošu. Zov prirode bio je prejak, a rastanak nešto drugačiji nego prijašnjih godina. – Išao sam po ribu i ugledao Klepetana s drugim rodama na njihovu tradicionalnom okupljalištu pred odlazak na put. Žalosno mi se javio i odletio. Kasnije mi je jedna prijateljica javila kako su se okupili na bebrinskoj čairi. Jedino ne znam zašto prije odlaska nije još jednom svratio u dvorište, kao i obično. Valjda se uplašio nevremena – rekao je umirovljeni domar Stjepan Vokić Stipa, koji više od 20 godina skrbi o Malenoj.

Malena, koju su ranili lovci, ostala je nepomično stajati u dvorištu. Ispratila ga je pogledom, Klepetan se pridružio dvama rodanima koji su ga na obližnjem krovu danima strpljivo čekali.

Malenoj sada ostaje nekoliko dana tugovanja i sedam mjeseci čekanja do Klepetanovog povratka. A Stipi, pak, briga i iščekivanje – hoće li njegov već pomalo ostarjeli rodan, kojemu je više od 30 godina, na dugačkom putu kući negdje pokleknuti, ili će ljubav još jednom nadjačati sve prepreke, prenosi večernji.hr