Published On: Pon, lis 15th, 2018

Klaster metala i plastike pozvao Vladu FBiH da pomogne Aluminiju

Članovi Klastera metala i plastike uputili su priopćenje za javnost u kojem daju potporu svima onima koji traže od Vlade Federacije BiH, kao najvećega pojedinačnoga suvlasnika mostarske tvornice, da krajnje ozbiljno shvati iznimno teško stanje u kojemu se nalazi mostarski Aluminij i da bez odlaganja pristupi rješavanju onih pitanja na koja izravno može utjecati.

”Svima je to poznato, a najvišoj entitetskoj razini vlasti, da bi prestanak rada Aluminija značio nepovratno uništenje ovoga poduzeća i imalo bi nesagledive posljedice, kako za zaposlenike i njihove obitelji tako i za mnoge članice našeg klastera koji svoju egzistenciju vežu uz suradnju s Aluminijem”, navode.

”Nadalje, želimo podsjetiti kako bi gašenje jednog tako važnog gospodarskog sustava kao što je Aluminij dovelo do mnoštva drugih negativnih posljedica u čitavome društvu, počevši od zdravstvenog, preko mirovinskog sustava pa sve do utjecaja na vanjskotrgovinsku bilancu zemlje i bruto društveni proizvod”, tvrde iz Klastera. ”Izražavajući nadu da su kritičnosti ove situacije svjesni svi u našoj zemlji, a posebice oni najodgovorniji, na kraju još jednom apeliramo da se odmah započne trajno rješavati status i budućnost Aluminija d.d. Mostar”, navodi se u priopćenju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare