Published On: Ned, kol 5th, 2018
#3rd |

Klapi Vinčace Posuški stećak u muškoj kategoriji

Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog pobjednik je druge večeri u konkurenciji muških klapa na V. Festivalu klapske pisme Posušje 2018.

U subotu navečer su na Trgu hrvatskih branitelja u konkurenciji devet muških klapa bili najbolji po ocjenama stručnog žirija. Posuški stećak u ruke im je predao predsjednik Udruge festivala klapske pisme Posušje Branko Bago.

Drugo mjesto osvojila je klapa Porat s Korčule. Nagradu im je uručio Goran Lulić izaslanik federalne ministrice za kulturu i šport. Dok je njemu ispred Udruge festivala umjetničku sliku s klapama na posuškoj bini, akademske slikarice Martine Tomić, uručila profesorica Marija Polić. Treća klapa po izboru žirija bila je klapa Rikordo iz Blata s otoka Korčule, a nagradu im je predala generalna direktorica tvrtke Binvest Ivica Šušnjar.

Vrlo važna nagrada jest ona publike – Bura koja je ove godine otišla u Omiš za klapu Žmul, a koju im je uručio predsjednik Skupštine Udruge festivala klapske pisme Posušje Ljubo Begić.

U iznimno jakoj konkurenciji još su nastupili Timbar (Selca na Braču), Grga (Posušje), Sebenico (Šibenik), Čiovo (Slatine), Okruk (Okrug Donji) i Blaca (Nerežišća, o/Brač).

U stručnom žiriju sjedili su Marko Rogošić, Joško Čaleta, Mojmir Čačija i Ivica Kaleb.

U nedjelju će se održati posljednja večer, kad ćemo saznati koja će se od deset ženskih klapa okititi titulom najbolje na ovogodišnjem festivalu.

 

 

 

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x