Published On: Pon, kol 14th, 2017

KLADANJ: Denis Imamović obećao da će pokloniti svoju zemlju Dodiku ako otcijepi RS od BiH

Denis Imamović iz Kladnja požalio se Glasu Srpske da mu je život ugrožen jer je podržao referendum u RS-u i zato što je obećao da će pokloniti svoju zemlju Mioradu Dodiku ako odcijepi RS od Bosne i Hercegovine.

“Pretukli su me dva puta, zabranili mi kandidaturu za odbornika u Kladnju na prošlim izborima i pišu mi izmišljene krivične prijave i to zato što nisam dozvolio izgradnju memorijalnog centra za poginule borce Armije RBiH na mojoj zemlji i što sam podržao referendum u Republici Srpskoj”.

Denis Imamović je Glasu Srpske ispričao da mu se život pretvorio u noćnu moru nakon što je u siječnju 2012. godine rekao da će tri i po dunuma građevinskog zemljišta koje se nalazi pored magistralnog puta Kladanj – Vlasenica, na samoj granici FBiH sa Republikom Srpskom, u slučaju njenog otcjepljenja, pokloniti predsjedniku Miloradu Dodiku.

Imamović je ranije rekao da nije pristao da na njegovoj zemlji bude sagrađen memorijalni centar za šehide, jer se to kosi sa njegovim stavovima.

Moja ljudska prava, život i egzistencija od tada su ugroženi u Kladnju i u cijeloj FBiH. Ljudi me gledaju drugim očima. Da ne bih bio likvidiran, moram potražiti spas negdje drugo. Pojedini moćnici SDA obilježili su me kao izdajicu mog naroda – kaže Imamović i dodaje da bi volio da razgovara sa Dodikom.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare