Published On: Ned, tra 24th, 2022

Kinezi potiho u službu stavili još dva moćna razarača, među najmoćnijima su na svijetu

Kineska mornarica stavila je u službu još dva razarača, koji pripadaju klasi jednog od najmoćnijih razarača na svijetu. Kina je time sad i službeno na pet novih razarača u samo dvije posljednje godine.

Službene objave o puštanju u pogon razarača Anshan i Wuxi nije bilo, ali je kineska državna televizija CCTV izvijestila u četvrtak da su razarači Tip 055 s vođenim projektilima sudjelovali u noćnoj vježbi gađanja, potrage i spašavanja sa svojim sestrinskim brodom Lhasa.

Tip 055 se smatra drugim po snazi razaračem ​​nakon stealth broda američke mornarice Zumwalt, a Narodnooslobodilačka vojska planira ih imati osam u službi u prvoj seriji proizvodnje.

Zhao Shugan, kapetan Wuxija, rekao je za CCTV da se njegova posada provjerava 24 sata dnevno, a procjena počinje od trenutka kada su napustili luku i nastavlja se do pristajanja.

Moramo biti spremni nositi se s izvanrednim situacijama u svakom trenutku i odmah podići razinu razmještaja za rješavanje situacija na moru i zraku nakon što se otkrije opasnost, pojasnio je Zhao.

U izvješću se ne navodi kada i gdje je vježba održana, ali fotografije koje kruže internetom upućuju na to da su četiri kineska razarača proteklog tjedna bila u Žutom moru.

U usporedbi sa Zumwaltom, koji je usmjeren na kopneni napad, Tip 055 je dizajniran da bude višenamjenski ratni brod, opremljen oružjem za suzbijanje projektila, brodova i podmornica.

Novi kineski razarači su također opremljeni najnaprednijim integriranim električnim pogonskim sustavom u zemlji, koji im omogućuje putovanje do 10.000 nautičkih milja bez dopunjavanja goriva, što je dva i pol puta dalje od kineske višenamjenske fregate Tip 054, odnosno najbrojnijeg kineskog ratnog broda trenutno u službi.

Kineska ratna mornarica planira da Tip 055 razarači igraju ključnu ulogu u udarnim skupinama nosača zrakoplova, kao i amfibijskim jurišnim borbenim skupinama.

Trupovi osam razarača Tip 055 izgrađeni su između 2017. i 2020. godine.

Prvi od njih, Nanchang, isporučen je u siječnju 2020. kineskoj Sjevernoj morskoj floti; a drugi, Lhasa, ušao je u službu u ožujku 2021., također u sastavu Sjevernomorske flote. Treći, Dalian, uručen je u travnju prošle godine za zapovjedništvo Južnomorske flote. Kineski vojni izvor rekao je ranije za South China Morning Post da je Yanan, još jedan Tip 055 razarač, također u službi.

Anshan i Wuxi nazvani su po gradovima u provincijama Liaoning i Jiangsu. Anshan je također bio naziv prvog kineskog mornaričkog razarača, odnosno rabljenog sovjetskog razarača klase Gnevny Rekordny, kupljenog 1954. i koji povučen iz službe 1992. godine.

Kina ima agresivan plan za izgradnju prave ratne mornarice. Cilj Kineza je izgraditi najmanje šest borbenih skupina nosača zrakoplova do 2035. godine.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
13 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tekbir za Marinu 8-) - pljuc za šuupka Macrona :(

Free Taiwan!

Blanka

Zanimljiv clanak sinoc u medijima – kinesku namjeru da na Solomonskim otocima napravi vojnu bazu, drug premijer Down Under otoka oznacio kao crvenu liniju koja bi ugrozila sigurnost otoka onomad pretvorenog u zatvor. Malo ranije, drug Vladimir Vladimirovic takodjer je istaknuo da je namjera ukro fasista da udju u Nato crvena linija za RF.

Zanimljivo, anglo-saksonski svet podrzan sluganima iz EU digao se na sve 4 u obrani prava ukro nacista da rade sta oce k’o “suverena” drzava, dok danas isti taj orkestar suti i ne komentira izjavu anglo-saxonskog upravitelja zatvora Down Under

Tekbir za Marinu 8-) - pljuc za šuupka Macrona :(

Blankić 🙂 – Ti si stvarno intrigantna mačka 🙂 <3 🙂 <3 ! Sve Bošnje tekbiraju iz američkog šupka 🙁 ali – ti baš nikako u suru 😎 !!! Možeš li svom Hasici objasniti ovaj fenomen 🙂 ?

SMRT SH FAŠIZMU (ORIGINAL, Bošnjak musliman)

MA NEK TI ASKERU VAZALNO VIRIŠ IZ PA:KA:ŠA BABE SULTAN EROGANA…. ONAKO, TRADICIONALNO, KO ŠTO STE VEKOVNO NAUČILI.. I IME ZARADILI… SERVI… SLUGE…
NAPRIMALI SE KILOMETARA T’URACA… OD LAZAROVE OLIVERE KOJA JE 12 GODINA TEKBIRALA POD TUR’ČINOM, I MARE BRANKOVIĆ ŠTO TEKBIRAŠE ISPOD MU’RATA KU’RA’TA..PREKO LAZAROVA DVA BRATA MUSLIMANA VUKOJA i STEFANA KOJI MNOGO PUTA TEKBIRAŠE NOSEĆI BAJRAK ISLAMA U BORBI PROTIV EVROPSKIH KA:TOLIKA.. PA PREKO ASKERA MARKA MRNJAVČEVIČA, POZNATIJEG ko Marko Kraljević KOJI JE POGINUO TEKBIRAJUĆI ZA ČASNI .. TURSKI DIN I IMAN.. DO MER’ABA ASKERA ACE MUSLIU…
NIJE BILO LAHKO ZARADITI 13 HAPLOTIPOVA I MEĐU NJIMA HAPLOTIPOVE H,K,J,E..bačine Hunsko-Tursko-Anadolsko-Avarske….
TEKBIR.. AMAN.. BRE… xaxaxxa xaxaxaxa

Blanka

Oh, da, zaboravih, da me izvjesne “Kvice” i slicni ne bi nhrakavali sa mojim tekstom da je fake news,
Evo link

https://www.abc.net.au/news/2022-04-24/scott-morrison-china-naval-base-solomon-islands-red-line/101011710

Bruce Lee 🐉🐲

tko se mača dohvati od mača će da pogine , univerzalna pravda neopoziva.

Srka

Tko se chetnika dohvati sa njima će da pogine, universa‘l pravda from Srka!

SMRT SH FAŠIZMU (ORIGINAL, Bošnjak musliman)

KO DRUGOME JAMU KOPA…
UBIŠE MILOŠA!
ova začkoljica mi je najjača

Phoenix

Kazu da je i onaj Brod “Moskva” bio isto ovako jaki….

Izmetbegović

Javna je tajna da su topovi na ovim brodovima dizajnirani da ispaljuju ujgure i bejha talibane, živa istina.. 😁

SMRT SH FAŠIZMU (ORIGINAL, Bošnjak musliman)

MA BITNO JE DA U NOVOJ PODJELI BALKANA TURSKI I BEJHA OPET VAVEKE ISPALJUJU SNAGU Z VL’AŠKE GU ZICE..

SMRT SH FAŠIZMU(ORIGINAL, Bošnjak musliman)

MI MUSLIMANI MORAMO PRIZNATI DA SMO EX KRŠĆANI TJ HRVATI I SRBI ALI MORAMO PRIZNATI DA SMO DANAS SVJETSKA VOJNA I EKONOMSKA SILA.

Brčak 215

Mi smo svjetska bijeda pijanduro moja muslimanska