Published On: Wed, Nov 13th, 2019

Kinezi kod Počitelja već napravili 10 kilometara pristupnog puta, počinje gradnja tunela

Krajem rujna počela je i zvanično gradnja mosta Počitelj na Koridoru 5C, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, saznaje „Avaz“.

Most Počitelj najduži je most na Koridoru 5C, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja koštat će više od 65 milijuna maraka.

Državna tvrtka „Autoceste FBiH“ dodijelila je  ljetos posao gradnje mosta kineskoj tvrtci „Synohydro Power China“.

Ova tvrtka gradit će most, a „China State Construction Engeering Company“ dobila je posao gradnje dionice Počitelj –Zvirović, ceste s obje strane mosta i čvora Počitelj.

Na gradnju ove dionice autoputa i mosta čeka se već pet godina, a gradnju  dionice financira Europska investicijska banka (EIB).

Avaz saznaje kako su strojevi već započeli s rasklanjanjem terena, s obzirom na to da je gradnja mosta predviđena na desnoj obali.

Ovu informaciju potvrdio je za „Dnevni avaz“ i Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH“.

Kako je pojasnio, „China State Construction Engeering Company“ već je napravila i deset kilometara pristupog puta, a idućeg tjedna počet će s gradnjom tunela.

– Mi smo svoj posao uradili. Izvođače smo uveli na gradilište i za sada se užurbano radi prije svega na pristupnoj cesti, a već je otvoren i ulaz do portala tunela – kaže Terzić.