Published On: Pon, ožu 21st, 2022

Kina ne šalje vojnu pomoć Rusiji, mrzimo to što vidimo u Ukrajini

Kuin Gang (Qin), veleposlanik Kine u Sjedinjenim Američkim Državama, kazao je da njegova država ne namjerava pružiti bilo kakvu vojnu i financijsku podršku Rusiji tijekom rata u Ukrajini.

Istaknuo je da Kina isključivo šalje humanitarnu pomoć u Ukrajinu.

U intervjuu za CBS, veleposlanik se osvrnuo na videosastanak između kineskog i američkog predsjednika Xi Jinpinga i Joe Bidena koji je održan u petak te je pojasnio kako su stavovi Kine u vezi ruske invazije na Ukrajinu potpuno jasni.

– Predsjednik Xi Jinping dao je vrlo jasan stav Kine te objasnio Bidenu da se zalažemo za mir i protivimo ratu. Kina je zemlja koja voli mir. Mrzimo to što vidimo u Ukrajini zato pozivamo na hitan prekid vatre – rekao je Gang.

Prokomentirao je i na navode da Kina planira poslati vojnu pomoć Rusiji.

– Ono što Kina radi jeste da šalje hranu, lijekove i vreće za spavanje. Postoje informacije da šaljemo vojnu pomoć Rusiji, ali te navode oštro odbacujemo. Ne šaljemo oružje niti jednoj strani i protiv smo rata – rekao je Gang.

Osvrnuo se i na razgovor između kineskog i ruskog predsjednika Vladimira Putina, a koji je održan drugog dana ruske invazije na Ukrajinu.

– Tražili smo od predsjednika Putina da razmisli o nastavku mirovnih pregovora s Ukrajinom i predsjednik Putin je to saslušao. Vidjeli smo do sada četiri runde pregovora. Znate, odnosi Kine s Rusijom su od povjerenja, a ne obveza, i to je zapravo prednost u međunarodnim naporima da se kriza riješi na miran način – istaknuo je Gang./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
3 mjeseci prije

Sad vam je lijepa prilika da one svoje Ujgure dotjerate pod vinklo 😎 – a i mi ćemo naše Mujgure prvom prilikom 😎 !

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

Mašallah

FREE JAPAN !
FREE JAPAN !
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Pa gdje ćeš Allaha malim slovom 🙁 – efendija će Ti izvući uši ko magarcu ako Ti ovo vidi 🙁

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

Mašallah