Subota, 25 svibnja, 2024

Kina donirala 7 milijuna KM za povratnike

Must Read

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić i veleposlanik NR Kine u BiH Wang Fuguo danas su u Sarajevu potpisali Notu o nepovratnoj financijskoj pomoći (donaciji) u skladu sa Sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj suradnji između Vijeća ministara BiH i vlade NR Kine.

Ministar Ljubić je tijekom svečanosti potpisivanja kazao da je vrijednost kineske donacije BiH oko sedam milijuna KM te da je sačinjena od poljoprivrednih strojeva i medicinske opreme.

Zahvaljujući kineskom narodu na izuzetno vrijednoj pomoći, Ljubić je istaknuo da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, u sljedećem razdoblju, zajedno s entitetskim ministarstvima, sačiniti kriterije o isporuci opreme koja je namijenjena povratnicima na svoja ognjišta.

Kriterije za raspodjelu medicinske opreme, kako je kazao, sačinit će državno Ministarstvo civilnih poslova.

Veleposlanik Fuguo rekao je da je nova donacija samo jedan dio pomoći narodima BiH te da između naroda Kine i BiH postoji “duboko” prijateljstvo”, što Kina veoma cijeni.

“Kineska strana je uvijek pružala pomoć narodima BiH, u okviru svojih mogućnosti, i ovo je jedan dio te pomoći, a nadam se da ćemo i ubuduće dobro surađivati i da će oprema pomoći ljudima kojima je potrebna”, kazao je veleposlanik Fuguo.( Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -