Published On: Čet, stu 1st, 2018

Khashoggi je pri ulasku u konzulat ugušen

Ured glavnog istanbulskog tužitelja priopćio je u srijedu da je novinar Jamal Khashoggi  ugušen čim je ušao u saudijski konzulat 2. listopada i da je njegovo tijelo raskomadano.

U priopćenju se također navodi da nikakvi konkretni rezultati nisu postignuti u razgovorima glavnog istanbulskog tužioca Irfana Fidana s državnim saudijskim tužiteljem Saudom al-Mojebom, u ovom tjednu

Al Mojeb je dovršio  istragu u Turskoj i otputovao je iz Istanbula nakon što je održao trodnevne razgovore s turskim dužnosnicima o ubojstvu Khashoggija, javila je turska televizijska stanica NTV.

Al-Mojeb je proveo istragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je Khashoggi ubijen ovog mjeseca, te je održao sastanke s turskim državnim tužiocem i obavještajnim dužnosnicima

Ubojstvo Khashoggija –  kolumniste Washington Posta i kritičara saudijskog  princa Mohammeda bin Salmana – izazvalo je zgražanje širom svijeta i eskaliralo je krizu u vodećem svjetskom izvozniku nafte.

Khashoggi je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. listopada i od tada nije viđen. Njegovo tijelo nije pronađeno.

Saudijska Arabija priznala je da je  Khashoggi ubijen u neuspjelom pokušaju prisilnog vraćanja u kraljevstvo, prenosi Reuters.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare