Published On: Ned, lis 10th, 2021

KESIĆ: Trenutno sedam članica EU podržava otcjepljenje Republike Srpske

“Ovo je pogodan momenat za Dodika koji pokušava praviti svoju državu. Pravo za samoopredijeljenje pripada samo građanima! Ja nisam siguran da možemo pričati bilo što. A o tome što je moguće, a šta ne nitko ne zna.

Postoji samo tri opcije: da se natavi s mrcvarenjem koje se događa zadnjih dvadeset godina.

Druga opcija je dogovor koji je bio moguć kad se formirala ova zajednička država. Da bi to ostavarili, morali bi se vratiti na poredak koji je potpuno u skladu s Daytonskim sporazumom.

Ako to nije moguće, treće rješenje je mirni razlaz.

Miran razlaz kroz dogovor mora se postići! Za sva tri naroda.Trenutno sedam članica EU je za otcjepljenje RS.EU neće nastupati bez koncenzusa.

EU nije spremna na sve izazove na Zapadnom Balkanu!, kazao je Kesić.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
1 godina prije

MašAllah! Ako ih je 7 za slobodni RS onda bi ih trebalo biti bar 12 za neovisnu Herceg Bosnu, po mom proračunu! Sarajevska islamistička underground scena je na koljenima!!!

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Pitanja treba poslati američkoj ambasadi i schmitu to jest postaviti pitanje, šta oni misle o izjavama komsica koji bukvalno napada i ruši ustav bih, tako se to radi, službeno poslati upit američkoj britanskoj njemackoj ambasadi i gospodinu schmitu za njihovo misljenje

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Šmidu ne, on je samo turista u Bosni i ima turističku vizu u trajanju od 3 mjeseca! I Švabe daju Bošnjama turističku na 3 mjeseca a mora se paziti na reciprocitet!

Space
Space
1 godina prije

pa dobro,ja mislim da 83 države EU-a priznaju samostalnost pingvina i eskima—-ali nesmijem reći koje su to )))))