Published On: Uto, lip 21st, 2016

KERRY: Dokument o vojnoj akciji protiv Assada vrlo dobar

Američki državni tajnik John Kerry kaže da je pročitao interni dokument grupe diplomata State Departmenta, kojim su pozvale na vojnu akciju protiv vlade sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Sastat ću se s njima, poručio je Kerry. Dokumentom koji je u javnost izašao prošle nedjelje, a koji je potpisao 51 američki dužnosnik, Sjedinjene Države se pozivaju na vojnu akciju kako bi prisilile režim sirijskog predsjednika da pregovara o miru, prenio je AFP. Upitan tijekom jednog javnog skupa kojem su prisustvovali studenti je li pročitao dokument, Keri je odgovorio: “Da. Vrlo je dobar. Sastat ću se s njima”.

U dokumentu se prosvjeduje zbog politike SAD u Siriji i tvrdi da sadašnji pristup radi protiv sirijske oporbe, a pomaže Asadu da ostane na vlasti. Ti dužnosnici smatraju da bi napade trebalo pokrenuti jer režim sirijskog predsjednika konstantno krši dogovor o prekidu vatre. “Racionalno je poduzeti korake da bi se prekinulo krvoproliće i patnja u Siriji, poslije petogodišnjeg brutalnog rata. Status quo u Siriji ne može opstati”, navodi se u dokumentu u koji je uvid imao NYT, naveo je AP.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>