Published On: Sub, kol 28th, 2021

Kennedyjev ubojica mogao bi biti pušten na slobodu

Kalifornijski odbor za uvjetni otpust izglasao je puštanje na slobodu ubojice demokratskog američkog predsjedničkog kandidata Roberta F. Kennedyja.

Sirhan Sirhan odležao je 53 godine u zatvoru nakon što je 1968. godine ubio tada vodećeg predsjedničkog kandidata nakon njegovog govora u Los Angelesu, na taj način vjerojatno promijenio tijek povijesti.

Glasanje, kojim se utvrđuje da on ne predstavlja prijetnju, ne jamči nužno da će biti oslobođen. Odluku bi sada trebao donijeti guverner Kalifornije Gavin Newsom.

– Prošlo je više od pola stoljeća. Taj mladi impulzivni klinac kakav sam bio više ne postoji – kazao je Sirhan članovima Vijeća za uvjetni otpust.

– Senator Kennedy bio je nada svijeta koju sam uništio. Boli me što sam to iskusio, spoznaja za počinjenje tako strašnog djela – dodao je ubojica, prenosi Associated Press, jedina novinska agencija kojoj je dopušteno prisustvovati raspravi o uvjetnom otpustu.

Okružno tužiteljstvo u Los Angelesu potvrdilo je da se neće protiviti njegovom puštanju na slobodu.

77-godišnji atentator rođen u Palestini 16. je put zatražio uvjetni otpust. Nakon uhićenja kazao je da je napad izveo zbog podrške tadašnjeg senatora Kennedyja Izraelu. Kasnije je rekao da se ne sjeća napada.

Odluka vijeća uslijedila je nakon što se dvoje Kennedyjeve djece obratilo Vijeću za uvjetni otpust i pozvalo ih da oslobode ubojicu njihovog oca.

– Zaista vjerujem da bi svaki zatvorenik za kojeg se utvrdi da ne predstavlja prijetnju samom sebi ili drugima trebao biti pušten – kazao je Douglas Kennedy, prenosi Associated Press.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Rojnik
Rojnik
1 godina prije

Neka crkne , evo koliko ga žaliti , terorista.