Published On: Pet, stu 25th, 2016

Kebo: Tužiteljstvo BiH krije zločine u koje je upetljan bošnjački vrh


Dokaze o zločinima mudžahedina, kao i nekoliko tisuća dokumenata, koji govore o povezanosti bošnjačkog vrha s likvidacijama političkih neistomišljenika Tužiteljstvo BiH je nepročitane proslijedio Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu, potvrdio je jučer bivši potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.
Kebo je u izjavi za “EuroBlic” najavio da će uskoro objaviti brojna saznanja o, kako kaže, skandaloznom tretmanu krivične prijave koju je podnio protiv bošnjačkih vojnih i političkih dužnosnika, prenosi Tanjug.
Kebo podsjeća da je prije dvije godine Tužiteljstvu BiH dostavio više od 15.000 materijalnih dokaza i dokumenata, koji, prema njegovim riječima, svjedoče o ratnim zločinima i kriminalu u koji je bio upetljan bošnjački vrh.
“Dobio sam provjerene informacije da je Tužiteljstvo BiH prije otprilike godinu dana doslovno netaknute i neotvorene kuverte s dokazima prebacilo županijskom tužiteljstvu. Želim da podsjetim da su samo par mjeseci nakon što sam im predao dokumentaciju o zločinima i kriminalu najteže vrste iz Tužiteljstva BiH tvrdili da su sve obradili, iako je čak i fizički nemoguće da se za to vrijeme detaljno prouči više od 15.000 stranica obimnog materijala”, kaže Kebo.
On dodaje da će o “obmanama državnog tužiteljstva” obavijestiti i Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH.
“EuroBlic” podsjeća da je u krivičnoj prijavi koju je prije dvije godine podnio protiv visokog dužnosnika SDA Šefika Džaferovića i ratnog komandanta 3. korpusa tzv. Armije BiH Sakiba Mahmuljina (u studenom 2015. uhićen pod optužnicom za ratne zločine, op. a.), Kebo Tužiteljstvu BiH dostavio brojne dokaze i povjerljive dokumente koji za zločine mudžahedina nad Srbima i Hrvatima, pored spomenutog dvojca, terete i brojne druge bošnjačke vojne i političke lidere.
U dokumentaciji o političkim ubojstvima u FBiH, koju je bivši potpredsjednik tog entiteta predao Tužiteljstvu BiH, nalazili su se i dokazi koji upućuju na to da je iza likvidacija Nedžada Ugljena i Joze Leutara, kao i pokušaja atentata na Sefera Halilovića, stajao tadašnji vrh SDA.
Iz Županijskog tužiteljstva u Sarajevu kratko su nam potvrdili da im je predmet “Leutar” iz Tužiteljstva BiH dostavljen prije godinu dana, kao i da “već dugo rade na predmetu “Ugljen”.
U Tužiteljstvu BiH nisu željeli da komentiraju tvrdnje bivšeg potpredsjednika FBiH.
“EuroBlic” navodi i da ekspert za sigurnost Dževad Galijašević kaže da postoje brojni dokazi o točnosti tvrdnji Mirsada Kebe da je bošnjački politički vrh umješan u ubojstva nekadašnjeg zamjenika šefa AID-a Nedžada Ugljena i zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH Joze Leutara.
“Ugljen je ubijen jer je dokumente o bošnjačkim zločinima dostavljao Haškom sudu, a zbog sličnih razloga je likvidiran i Jozo Leutar”, tvrdi Galijašević.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x