Published On: Pet, sij 31st, 2014

KEBO: Spreman sam prihvatiti Inzkovu odluku o ukidanju suspenzije na odluku SIP-a

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo na današnjem je sastanku obavijestio delegaciju Ureda visokog predstavnika u BiH da će svojim odlukama koje će danas biti donesene otvoriti put deblokadi formiranja Vijeća za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda FBiH, priopćeno je iz Kebinog ureda.

Formiranje Vijeća za zaštitu vitalnih interesa blokirali su predsjednik FBiH Živko Budimir i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović pokretanjem sporova s Parlamentom FBiH u Ustavnom sudu.

Time su onemogućuli da sudac Edin Muminović, koga je potvrdio Parlament FBiH, bude član ovoga vijeća, navodi se u priopćenju .

Kebo je, kaže se dalje u priopćenju, bio eksplicitan kada je riječ o zaštiti nacionalnih interesa bošnjačkog naroda, jer, kako je rekao, time štiti interese i ostala dva konstitutivna naroda.

– Zato, kako bih bio dosljedan principima koje živim, spreman sam prihvatiti eventualnu odluku visokog predstavnika Valentina Inzka o ukidanju suspenzije Središnjeg izbornog povjerenstva koju je stavio kada se konstituirala izvršna vlast u FBiH. Time bi većina delegata i zastupnika iz reda hrvatskog naroda u Parlamentu FBiH sudjelovala u formiranju tijela izvršne vlasti u Federaciji BiH – rekao je Kebo.

Bljesak