Published On: Ned, sij 11th, 2015

KEBO OZBILJNO OPTUŽUJE: Pojavili su se novi dokazi, vođa islamskog radikalizma u BiH je Bakir Izetbegović!

BANJALUKA – Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo rekao je da je večeras dobio nove dokaze u vezi s brutalnim ratnim zločinima nad Srbima koji će dokazati zločine i vjerojatno proširiti popis onih koji su odgovorni za njih. Radi se o brutalnim ubojstvima srpkih zarobljenika, kojima su ,navodno, odredi El Mudžahid rezali glave i iste kao dokaz prinosili tadašnjem vrhu SDA-a, od kojeg je jedan dio i danas na visokim funkcijama. Funkcioneri SDA znali su što se događa u Zenici, znali su osim ubojstava Srba   i za sve ostalo što El Mudžahid čini ali nisu reagirali…
Kebo je pojasnio da su večeras oko 19.00 sati u jednom gradu u Federaciji BiH njegovom “povjerljivom čovjeku” uručeni novi dokazi o zločinima nad Srbima, koji će potaknuti čelnike u drugim narodima da se o tome ne razgovara kao o političkoj temi, već kao o humanoj i ljudskoj.
On je potvrdio da je glavnom tužitelju BiH Goranu Salihoviću dostavio više od 2.000 stranica dokumenata u vezi sa zločinima nad Srbima u Vozući kod Zavidovića.
“Materijale sam dobio od građana koji žele istinu. Oni ukazuju da su neki pojedinci koji obavljaju visoke funkcije u BiH posjedovali saznanja o ratnim zločinima, ali ih nisu prijavili”, rekao je Kebo sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Kebo je naglasio da dostavljanje tih dokaza nema nikakvu političku ili personalnu pozadinu, već je na ovaj način izvršio svoju ustavnu obvezu, tako što je od Tužiteljstva BiH zatražio da provjeri valjanost dokaza.

Kebo kaže da se u ovim dokumentima spominju imena bivšeg zapovjednika Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi sigurnosti / CSB / Zenica Šefik Džaferović, koji je nedavno izabran za predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

“Tužiteljstvu BiH dostavio sam i fotografije tajnog sjedišta Iranske obavještajne službe koja je djelovala u Zenici, u kojoj se nalazio prislušni centar za ovaj dio Europe u kome su boravili iranski obavještajci, a kojeg su posjećivali Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović i drugi”, kaže Kebo .

Kebo je pozvao ljude čija se imena spominju u ovim dokazima da razmisle o moralnoj odgovornosti i da se povuku sa svojih političkih funkcija u BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare