Kći Kolinde Grabar Kitarović najbolja je Hrvatica na međunarodnom klizačkom natjecanju u Zagrebu

RUSKINJA Sofia Samodurova i kanadski plesni par Marjorie Lajoie i Zachary Lagha, pobjednici su juniorskog ISU Grand Prixa Croatia Cupa koji je večeras završen u Ledenoj dvorani Doma sportova

Sjajna 15-godišnjakinja iz Krasnojarska, još jedna vrhunska klizačica izašla iz “tvornice” legendarnog trenera Alekseja Mišina, skočila je s trećeg mjesta na vrh pobjedničkog postolja nakon što je na Libertango (Astor Piazzolla) otklizala najbolji slobodni program u karijeri (187,86) i oduševila Ledenu.

Japanka Mako Yamashita zadržala je drugo mjesto iz kratkog programa (175,75), dok je do večeras vodeća Ruskinja, Anastasia Tarakanova pala na broncu (165,57).

Najbolje plasirana hrvatska klizačica bila je Katarina Kitarović na 23. mjestu (93,23) nakon što je u slobodnom programu preskočila za jedno mjesto kolegicu iz reprezentacije, Hanu Cvijanović (92,93).

Katarina je ovime izborila nastup na sljedećem juniorskom Grand Prixu, za dva tjedna u talijanskoj Egni

Kanađani Marjorie Lajoie i Zachary Lagha u oba plesa bili su najbolji, a u slobodnom su oduševili na kompilaciju Dream (Imagine Dragons) i Nemesis (Benjamin Clementine) i slavili s ukupno 150,30 bodova ispred dva ruska para, Sofie Ševčenko i Igora Jeremenka (145,05) koji su kolege iz reprezentacije Kseniju Konkinu i Grigorija Jakočeva gurnuli do bronce (143,77),prenosi Index.hr