Published On: Uto, stu 23rd, 2021

Kazne za necjepljenje u Austriji 3.600 eura

Austrijski kancelar Alexander Schallenberg izjavio je da građani Austrije nemaju samo prava, već i obveze, povodom odluke o zatvaranju zbog epidemije virusa korona i odluke o obveznom cjepljenju svih.

Odbijanje cjepljenja bit će kažnjivo sa 3.600 eura kada imunizacija bude obvezna od sljedeće godine, a odbijanje buster doze kažnjavat će se sa 1.500 eura, priopćili su ranije austrijski dužnosnici.

Alexander Schallenberg je u intervjuu BBC-ju rekao da mu je žao što je Austrija morala proglasiti obvezno cjepljenje kao zakonsku obvezu, ali je napomenuo da je sadašnja stopa imunizacije preniska i da se kasni.

“Nitko ne želi situaciju u kojoj nemate pristup krevetu na intenzivnoj njezi jer su kreveti popunjeni ljudima koji nisu primili cjepivo i imaju COVID-19”, izjavio je austrijski premijer.

U Austriji je stopa cjepljenja trenutno na razini od 66 posto.

Alexander Schallenberg je rekao da zemlja želi izaći iz začaranog kruga vala epidemije i diskusija o mjeri zatvaranja javnog i gospodarskog života.

“Jedini način, jedina karta za izlazak je cjepljenje”, naglasio je austrijski kancelar.

On je rekao da je obvezno cjepljenje legalno i da to nije novi zakonski instrument, pošto je i u prošlosti imunizacija bila obvezna za neke bolesti./Srna/HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
6 dana prije

Austrija je nekada bila možda i najnaprednija zemlja na svijetu 😎 , ali – eto šta ispadne od države kad istu preuzmu Zeleni, socijaldemokrati i Erdoganovi islamisti 🙁 … Žali Bože i Beča i Pešte … 🙁

Last edited 6 dana prije by dr Haso, buregdžija