Published On: Čet, tra 8th, 2021

Kazna za restoran kćerke Milorada Dodika od 1000 KM, bez osnove za zabranu rada

Komunalna policija upala je u srijedu navečer u restoran “Agape” koji je u vlasništvu Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika, koji se nalazi u sklopu tržnog centra “Delta planet” u Banja Luci, prenosi RTVBN.

Gosti koji si su zatekli tijekom dolaska inspekcije napustili su objekt.

Vršitelj dužnosti glavnog republičkog zdravstvenog inspektora Milica Matijević rekla je da tržišna i komunalna inspekcija Grada Banjaluka nije imala osnovu za zatvaranje ugostiteljskog objekta “Agape”.

On je rekla da mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja, a nijedna od te tri situacije “nije zabilježena u navedenom ugostiteljskom objektu”.

“Mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja: ako se ne poštuje propisana fizička distanca, ako se ne poštuje radno vrijeme, i ako se okuplja u grupama većih od propisanih. Niti jedna od te tri situacije nije zabilježena u ovom ugostiteljskom objektu. Stoga je izrečena samo novčana kazna u iznosu od 1.000 KM za poduzetnika” izjavila je Matijević medijima ispred ugostiteljskog objekta “Agape” u Delti.

U međuvremenu na Twitteru oglasila se i Gorica Dodik tvrdeći da nije bilo kršenja propisanih mjera ali da će biti sankcionirani.

Ona je napisala kako gosti nisu služeni u zatvorenom dijelu, već u otvorenom gdje su šajbe, koje su kako kaže bile otvorene.

Međutim prema objavljenim fotografijama, šajbe nisu bile u potpunosti otvorene. Republički stožer je propisao da moraju biti otvorene najmanje tri strane otvorenog dijela objekta.

“Ugostiteljski objekt “Agape” usluživao je goste u bašti zatvorenog tipa, čime su prekršene mjere Republičkog stožera za izvanredne situacije”, napisao je Draško Stanivuković.

Nakon što su tržišna inspekcija Grada i komunalna policija izdali prekršajni nalog, ali i mjeru zatvaranja na sedam dana, porodica Dodik je ekspresno poslala republičke inspektore kako bi opovrgnuli naše tvrdnje, te još jednom građanima dokazali da su nedodirljivi, naveo je on.

“Kada već pričamo o mjerama, evo tko ih najviše NE POŠTUJE i za koga mjere ne važe. Ovo je šamar svim ugostiteljima, muzičarima, fitness trenerima, ali i svim građanima Banje Luke i cijele Republike Srpske. Na isti način su tražili zaštitu i od nadležnog ministarstva povodom slučaja u vezi nelegalno izgrađenog objekta “Kajak”. Pokazat ćemo da je Banja Luka snažnija od bilo kog pojedinca.” poručio je Stanivuković.