Published On: Uto, pro 3rd, 2013

Kava za kasnije stigla i u Hrvatsku

NEDAVNO smo pisali o “kavi za kasnije”, a ideja započeta u Napulju polako ali sigurno počela se realizirati i u Lijepoj Našoj. Naime, jedan kafić u Zagrebu, kao i jedan u Osijeku ovih su dana počeli s prakticiranjem “kave za kasnije”, gdje gost unaprijed plati kavu nekome tko je ne može sebi priuštiti.

“Kada smo pročitali ovu priču, odlučili smo i mi slijediti tradiciju, a nadamo se da će i drugi slijediti naš primjer. Mi u Caffe baru Kofein odlučili smo odmah na raspolaganje staviti 10 kavica, te tako potaknuti druge da i oni, ako su u mogućnosti, nekome plate kavu. Molimo da ovo šaljete dalje kako bi i drugi znali da se kod nas može nekome platiti kava, ali isto tako da znaju i oni koji nisu u mogućnosti sebi priuštiti taj topli napitak, zbog bilo kojeg razloga, mogu doći kod nas i popiti kavicu. Samo neka pitaju za uvjetnu kavu”, stoji na Facebook stranici zagrebačkog kafića Kofein.

“Kava za kasnije” može se dobiti i u osječkom pubu Barcelona. “Uveli smo to iz razloga što je naš lokal otvoren za sve, nikada nismo radili selekciju gostiju ili prema nekom gledali na drugačiji način. Iako su svi dobrodošli mnogi si nemaju priuštiti za dolazak, pa smo stoga odlučili dati priliku osobama koje mogu odvojiti koju kunu za one koji to ne mogu”, poručili su iz kafića portalu sib.hr.