Published On: Pon, sij 6th, 2014

Katolička crkva sve više svećenika obučava za egzorcizam

Sve više svećenika Katoličke crkve prolazi obuku za egzorcizam, obzirom da je sve veći broj onih koji traže takve usluge od svećenika.
Najveći broj ih je u Italiji i Španjolskoj, a razlog velikom porastu ‘demonskih slučajeva’ leži u činjenici da sve više ljudi prakticira crnu magiju, poganstvo i razne sotonske rituale o kojima najčešće saznaju preko interneta, objavila je Crkva, a prenosi Telegraph.

Još je jedan razlog zbog kojeg je Crkva odlučila obučiti veći broj svećenika za egzorcizam, a taj je jer se pojavio veliki broj lažnih egzorcista.
Tako je milanska biskupija već imenovala sedam novih egzorcista, napuljska tri, dok je sardinijska biskupija poslala tri svoja svećenika na obuku jer se smatra kako je Sardinija jedno od mjesta s najviše štovatelja okultnog na Mediteranu.
U Španjolskoj je pak madridska biskupija dobila osam novih egzorcista, jer kako su iz biskupije kazali za La Repubblicu, nisu imali dovoljno egzorcista za sve zahtjeve za pomoć koje su primali od svojih vjernika.
Oni koji vjeruju u fenomen opsjednutosti ističu nekoliko znakova pomoću kojih možete prepoznati je li netko opsjednut đavlom ili ne – opsjednuti brbljaju nerazumljivim jezikom, nekontrolirano se tresu, te povraćaju nokte i komadiće metala i stakla. Kako bi se vrag istjerao, opsjednuta osoba mora proći službeni katolički ritual istjerivanja đavla.