Published On: Ned, srp 3rd, 2022

KATOLICI U BIH I DAR RAZUMA DUHA SVETOGA? BAŠ IH NE IDE: Časte Divinu hrabrost a onda joj na grob dovedu paradigmu kukavičluka – Vinka Puljića

Više tisuća vjernika okupilo se u nedjelju na Kedžari, gdje je obilježen Divin dan u spomen na Divu Grabovčevu.

U nazočnosti nekoliko tisuća hodočasnika iz svih dijelova BiH, Hrvatske i dijaspore euharistijsko slavlje predvodio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski u miru, a misno slavlje uveličala je etno skupina “Čuvarice” iz Rame.

Hrvatski narod već desetljećima hodočasti na usamljeni grob na Kedžari, usred Vran planine, u kome, prema predaji, počiva tijelo Dive Grabovčeve, hrvatske mučenice koja je dala svoj život za Boga i vjeru.

Diva Grabovčeva bila je djevojka iz hrvatskog naroda, katoličke vjere, koja je živjela u 17. stoljeću za vrijeme turske vladavine. Mladi Tahir-beg Kopčić iz Kupresa svakako je htio imati Divu za ženu. Lijepo ju je zaprosio, kada je imala dvadesetak godina, ali ona je odbila uz suglasnost svoje obitelji.

Zatim je beg poslao svoje pomoćnike, da zaprose Divu u njegovo ime. Pronašli su je na paši sa stadom ovaca. Ona je ponovno odbila i čvrsto je bila pri svojoj odluci i pobjegla u planine. Tahir-beg Kopčić je tada ponovno došao, našao je, napao i ubio nožem.

Od toga vremena hodočasti se na njezin grob na Kedžari. 1998. godine na tom mjestu postavljen je i brončani spomenik, rad kipara Kuzme Kovačića.

Posljednjih godina prva nedjelja poslije Petrov-dana obilježava se kao Divin dan.

Apeliramo na Ramce da nam više ne dovode na misu ljude poput Puljića niti fratre. Fratri su gušili istinu o njoj, radeći za Turke jer se narod susjednih krajeva nakon njene smrti počeo dizati na ustanak. Stoga su o njoj širili laži kako bi ugušili bunt. Istu stvar učinio je Puljić. Kada se naš narod počeo organizirati na bunt protiv Komšića, na blokade ulica i granica, on  ga je primio na uskršnji domjenak. Potom na božićni. I tako amortizirao narodni gnjev. Vinko Puljić osim toga služi kao lažni ukras “europskog Jeruzalema”. I uporno brani imidž Sarajeva, kao multietničkog grada  i “europskog Jeruzalema”. I dok se Komaricu predstavlja kao “biskupa koji je ostao sam u etnički očišćenoj Banja Luci” nikada tako nešto nećete čuti za Puljića. Nije on  sam “u etnički očišćenom Sarajevu”. On je nasmijani kepec bošnjačkog nacionalizma u “multietničkom Sarajevu”. A jedini put kad smo ga mogli vidjeti kako ima ozbiljnu facu , zabrinuto lice i čak i prijeti bilo je u doba kad su mu htjeli uzeti stan.

Dragi Ramci, ili držite do Dive ili se ne brukajte. Paradigme kukavičkuka i izdaje nemaju šta držati govore na njenom grobu. Ona je nacionalni simbol i oko njenog imena i proslava njenog lika i djela ne smije biti propusta. Udaljite sjecikese i kukavice od mjesta njene smrti.

I dovedite sutra časnog svećenika da tamo održi obred čišćenja mjesta od zlih duhova. Hvala.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
18 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Andrijica Simic

Ne laprdajte

Anonimac

Demantiraj. Ne laprdaj.

RTV Herceg-Donbas

Zamisli kad im Puljić nije dovoljna usstašija, još je jedan od rijetkih koji ima čast da bude kardinal.

U.ZE.Pejci se nadaju da će zasjati zvijezda iznad Metkovića i vaskrsnuti legitimci tipa Stepinac, da malo pokrsti Srba a ostatak spale u Jasenovcu.

Anonimac

Što dublje se uvučeš u š.u.p.a.k srbima,to će biti veći plus.Inače su bošnjaci poznati po uvlakušama.

Lukša

Koji si ti komad b..le …pojma o pojmu nemaš

FRANO-MARXISTA.

OPET SE JAVLJA ONA STEPIČEVSKA ,NACI KOLJAČKA PORUKA ZA HRVATE, ODNOSNO KATOLIKE ,DA SLIJEDE PUT POSLUŠNOSTI I VJERE JER JE TO ONO KATOLIČKO,KOJIM VLADA OVA DO DANAS KRŠČANSKA ,KRVOLOČNO-ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKKA CRKVA. A ŠTO SE TIČE KOMARICE ,TOG TUĐMANOVOG KATOLIČKOG DRIPCA ,KOJI JE AKTIVNO UZ POTPORU ZLOČINCA TUĐMANANA PROPOVJEDAO ETNIČKO ČIŠČENJE BIH,KOJI SU TO FIZIČKI,NASILNIČKI PROVODILI. PA JE KOMAriCA PO ONOM ŠTO PAMTI OVAJ NAROD ,BIO JEDAN OD CRKVENIH PROPOVJEDNIKA I GLORIFIKATORA ETNIČKOG ČIŠČENJA KRVOLOČNOG DUHA TUĐMANOVE KRVOLOČNE KATOLIČKE REVOLUCIJE.

Anonimac

Života ti NE SERI .
Nasra ti gluposti ,to je za nepovjerovati ,i to velikim slovima.

Joski

Preostalim Hrvatima katolicima u Bih je super.Kako drugačije protumačiti ovo stanje i potporu koju daju političkim i vjerskim prvacima.Većina dobro uhljebljena oko politike i crkve gleda sebe i kako obezbjedit što bolju fotelju i poziciju,a opoziciju koja vi nešto mogla promjeniti svakako nemaju pa mogu raditi što god hoće.Priča o ugroženosti je samo populizam.

Anonimac

Kuki,dok je bio u Sarajevu nije smio reci da se nevjernici odmaknu od katedrale,bojo se,a sa gornje strane vec se poceli pisati oko nje,umjesto da ih otjera kuki se scuculijo,a 20tak metara prema sjeveru njihova bogomolja ,jok,oni hoce sto je tudje da pretvore u svoje,dok u dzamiju ne smje niko krecat jer je to samo njihovo.to ti je multimultiislamsko Sarajevo

Bosna ili smrt

Jel stvarno mislite da je Tahir Beg nije klepio. Ma hajte molim vas.

Đikan

Klepio pa ostavio pa je braća ukokali

Anonimac

Vjerovatno si mu ti držo svijeću ,retardu.

Bosna ili smrt

Ja sam joj sestru bario dok je Tahir ovu izbijao 😉

Anonimac

Ma dašta ,inače ste vi po tome poznati .Zavijenu hanumu ostavite kući ,a sa strane barite koga stignete .🙄

Đikan

Yebote koja mitologija, premašila srpsku…ajde sada vi PORVACENI recite dje vaše KOSOVO..

1Anonimac

Katolici u BiH postali kao srbadija kasnih osamdesetih,mitovi,lazi,opet lazi I jos lazi

Anonimac

Velečasni Vinko Puljić je paradigma mudrosti. Blasfemičari i antikristi sa Poskoka!

Kiseljak

Jel urednik ovog pljoske neki vlašina kaljavih opanaka pitam za jednog opančara