Published On: Pon, srp. 9th, 2018

Kate Middleton i princ William krstili svoje treće dijete, princa Louisa

Britanska kraljevska obitelj ponovno je u centru medijske pažnje budući da se održalo krštenje trećeg nasljednika princa Williama i Kate Middleton. Sakrament je održan u kraljevskoj kapelici u Londonu, a obredu nisu svjedočili kraljica Elizabete i njezin suprug princ Philip. Bio je ovo prvi puta da je javnost vidjela malenog princa nakon izlaska iz rodilišta prije dva mjeseca

Osim nogometa, danas je u Britaniji glavna tema krštenje trećeg djetetavojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Dvomjesečni princ Louis primio je sakrament krštenja i tako i službeno postao dio Anglikanske crkve.

Krštenje je održano u kraljevskoj kapelici u St James’s Palace, a krstio ga je nadbiskup Canterburyja Justin Welby.

Ovaj je obred poseban i zbog toga što je ovo prvi puta da samo peteročlanu kraljevsku obitelj vidjeli na okupu. Vojvotkinja Kate Middleton, njezin suprug princ William te dječica princ George, princeza Charlotte te najmlađi Louis koji je zvijezda dana, oduševili su javnost.

Usnuloga princa Louisa majka je na rukama unijela u kapelicu. Ispred njih su koračali preslatki princeza Charlotte i princ George držeći tatu, princa Williama za ruku, a pratili su ih stric Harry i njegova supruga Meghan Markle.

Osim toga neuobičajen trenutak bio je i kada su kraj oltara uz malenog princa Louisa pojavilo čak šest krsnih kumova. U ovoj su se ulozi našli obiteljski prijatelji Williama i Kate.

Kumovi petom u redu na britansku krunu su Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Laura Meade, Robert Carter i Lucy Middleton.

Ovaj važan dan nisu propustili ni stric princ Harry i njegova novopečena supruga Meghan Markle, kao ni trudna teta Pippa Middleton koja je prema kraljevskoj kapelici krenula u pratnji oca Michaela Middletona.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer