Published On: Pon, kol 21st, 2017

KATALONIJA: Muslimani prosvjedom izrazili ogorčenost  zbog terorizma i islamofobije

Demonstracije i prosvjedne šetnje organizirane su u nekoliko gradova, među ostalima u Madridu, gdje su pokazale reakciju povezivanja terorizma s islamom.

Nosili su se bannere koji su rekli: “Terorizam nema vjere”, “Jedinstveni protiv terorizma”, “Ne u moje ime”, i tako dalje, kao i zastave Španjolske. Naglasili su da žele živjeti u miru i skladu, kao što je bilo prije.

Imam džamije u Badajozu, Adel Najjar je rekao da je prosvjedna šetnja organizirana kako bi pokazala da muslimani nikada neće odustati od zaštite mira i suživota.

“Ono što su Španjolci osjetili prije napada u Barcelonu su osjećali muslimani”, rekao je Najjar.

Muslimanska žena na demonstraciji u Madridu izjavila je da bi mogla biti u La Rambi u vrijeme napada i da je mogla biti ubijena.

“Terorizam nema nikakve veze s vjerom”, kaže ona.

Također, nakon terorističkih napada u Kataloniji, došlo je do rasističkih napada na pojedinačne džamije u Sevilli i Granadi.

Službenici džamije u Sevilli izjavili su kako su na zidovima bogomolje bile istaknute poruke “Zaustavite islam”, “Ubojice, ovo ćete platiti” i tome slično.

Islamska zajednica će sutra organizirati antiterorističke demonstracije u Barceloni, gdje je u terorističkim napadima u četvrtak ubijeno 13, a ranjeno 120 ljudi.