Kasumović o boravku u Iranu bez suglasnosti ministra Špirića: Ma koji ministar, nabijem ga na k….

Zamjenik ministra financija i trezora BiH Fuad Kasumović, kojeg je zajedno s dvojicom ministara SDA početkom sedmice smijenio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, potvrdio je za “Dnevni avaz” da je u Teheranu od 24. do 28. lipnja boravio na poziv iranske vlade, uz obrazloženje da je to, kako je rekao, “bratska i veoma prijateljska zemlja, koja je u ratu pomogla BiH da opstane te je spremna ulagati u našu državu”!

Zanimljivo je da iranska novinska agencija IRNA nije objavila vijest da su se u nedjelju u Teheranu sastali zamjenici ministara financija Irana i BiH, nitko ne bi znao za Kasumovićevo putešestvije po Teheranu, a s obzirom na to da nije imao nikakvu suglasnost ministra Nikole Špirića. Kasumović kaže da je putovao o trošku domaćina.

– Koji ministar, nabijem ga na k…., slobodno morete napisat. On bi dao suglasnost kad bi se išlo đe četnicima na Ravnu goru. Od Srba vrvi i Iran i Teheran, traže posla, a on nije dao. Ja sam poznat kao ekspert za nuklearnu tehnologiju, pa sam to s njima pregovarao – istresao je Kasumović u diktafon “Avazaovog” novinara.

Tijekom posjete, ustvrdio je on, “uvjerio se da razinuprijateljstva Irana i BiH ne prati ekonomska suradnja”.

– Oni sad nude razne opcije. Već je odobreno 150 miliona eura kredita prije godinu. Nude i sredstva za promociju svojih tvrtki i proizvoda. Išao sam vidjeti zašto nije krenula realizacija potpisanog kredita. Rekli su mi da ne postoji ograničenje, da možemo ići do milijarde eura za zajedničke projekte – kaže Kasumović te tvrdi i da će “ovih dana jedna od najvećih iranskih tvrtki “Farab”, koja radi metroe u Teheranu, poslati pismo namjere Sarajevskom kantonu”.

Iz ureda ministra financija i trezora BiH potvrđeno Dnevnom avazu potvrđeno je da Kasumović nije imao nikakvu suglasnost da putuje u Iran. Također, navode da Kasumoviću nije čak potpisan ni putni nalog, zbog čega se ova posjeta smatra privatnom.

Upozoravaju da to, praktično, znači da Kasumović u ime Ministarstva financija i tezora BiH nije mogao dogovarati nikakve kreditne aranžmane niti sklapati bilo kakve dogovore.

more recommended stories