Published On: Tue, Jun 25th, 2013

KARLEUŠA: Ja sam zrak svjetlosti u poseljačenoj Srbiji

Ne vrijedi. Nitko na ovom svijetu ne može ubijediti Jelenu Karleušu da joj šteti sve što radi poslije koncerta na Ušću, a nas zasmijava. Ne vrijedi ni da joj kažete da je održala najveći i najposjećeniji besplatni koncert na Ušću. Ona tjera po svom, ne odustaje, na tom putu ruši sve io sebi priča u trećem licu. Ne vrijede ni njene suze na koncertu, jer kako kaže, one nisu od tuge, već od sreće!

“Zašto sam plakala na sceni? Pa, od sreće! Postoji nešto što se zove plakati od tuge, ali Jelena Karleuša plače samo zbog lijepih emocija. Moja sreća se pretvorila u veliko razočaranje zbog saznanja da se Srbija nije pomaknula od 90-ih kada je RTS “objektivno” obavještavao o studentskim prosvjedu. Lynch protiv mene traje danima i da je bilo 10.000 ljudi ne znam zašto bih se osjećala razočarano. “

Ali, zašto stalno iritirate javnost?

Sa zadovoljstvom radim to! Nikada se to neće promijeniti. To onda ne bih bila ja i bila bih licimerna prema publici, a nema ništa odvratnije od javne ličnosti koja samo čeka da se obogati od svoje publike.

Ispada da ste na Ušću imali više publike od “Dipeš moda”?

Svaki prosječan građanin zna bar jednu moju pjesmu. “Dipeš Mod” je odavno izumro i na europskoj sceni, a kamoli u Srbiji. Zašto sve što sa strane dolazi treba biti bolje od onoga što imamo u Srbiji?Kome, bre, ja više treba da se pravdam i da se dokazujem? Da li drugim javnim ličnostima postavljaju ovakva pitanja? Ja sam drugačija, i j … mi se što misle o meni.

Na primjer, Biljana Srbljanović vas brani. Jeste li razumjeli što vam poručila?

Ne poznajem je osobno, ali pratim njen rad i izuzetno je cijenim. Nisam ni Čola, ni Pera, ni Žika, ni ova, ni ona, a najtiražniji sam umjetnik u Srbiji. Postoji i ona druga strana Srbije, manje agresivna. Nažalost, naša zemlja se dijeli na dva dijela, čak iu glazbi. Kao i Biljana, i ja sam europska žena u Srbiji, zrak svjetlosti u poseljačenoj Srbiji. Znam da to izbezumljuje malograđane. Sa slašću im bodem prst u oko.