Published On: Ned, ruj 25th, 2016

KARAN:U Kuli nisu Bošnjaci pravili problem, već pojedinci sa strane

Predsjednik Komisije za provođenje referenduma u RS-u Siniša Karan izjavio je danas da su glasačko mjesto u Kuli kod Gacka “iz djelimično tehničko-sigurnosnih razloga izmjestili“, ali da je situacija pod kontrolom i nema sigurnosnih problema.
Izmještanje glasačkog mjesta je urađeno kako se ne bi remetio glasački proces.
U Kuli većinom živi bošnjačko stanovništvo, a Karan kaže da ti građani nisu pravili nikakav problem, već su u to mjesto jutros došli pojedinci iz nekih drugih mjesta.
– Radi se o jednom manjem glasačkom mjestu na kojem pravo glasa imaju 102 glasača. Tamošnji mještani svih proteklih dana u razgovorima s Općinskom komisijom nisu napravili nikakav problem. Nekoliko osoba koje žive van te teritorije su došli i napravili sigurnosni problem glasačkom odboru, fizički blokirali glasačko mjesto i policija je morala reagirati. S ciljem daljeg nesmetanog odvijanja glasanja smo sugerirali da se to glasačko mjesto pripoji sljedećem biračkom mjestu – rekao je Karan u izjavi novinarima u Banjoj Luci.
On kaže da je sigurnosna situacija na najvećem nivou i danas na dan referenduma u RS-u te da MUPRS-a obavlja sve potrebne sigurnosne mjere.
Bošnjački dužnosnici poštuju odluku Ustavnog suda BiH kojom je zabranjen referendum u RS-u o danu tog bh. entiteta koji je osporen kao neustavan./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>