Published On: Sub, lis 1st, 2016

KARAN: Odazvat ću se na saslušanje ako dobijem poziv Tužiteljstva BiH, ja sam legalist

Tužiteljstvo BiH pokrenulo je istragu zbog nepoštivanja odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na provođenje referenduma u entitetu Republika Srpska. Predsjednik Povjerenstva za provedbu referenduma o Danu RS-a Siniša Karan izjavio je za Klix.ba kako će odazvati pozivu Tužiteljstva BiH na saslušanje ukoliko ga dobije.
Karan: Odazvat ću se na saslušanje ako dobijem poziv Tužiteljstva BiH, ja sam legalista
Karan je istaknuo kako se njegove aktivnosti uvijek ograničavaju na mandat te da je obavljao formalne poslove u vezi s provođenjem referenduma u entitetu Republika Srpska.
“Povjerenstvo za provedbu referenduma jučer je dobila zahtjev Tužiteljstva BiH za dostavu informacija i mi ćemo na njega odgovoriti. Sa procesnog aspekta i ja sam bio dio tog predmeta i nije profesionalno da to uopće komentirati “, kazao je Karan.
Dodao je da su aktivnosti Tužiteljstva BiH u potpunosti dio kazneno-pravne sfera i da je bilo kakav komentar u vezi s tim neprimjeren.
On nije htio komentirati izjave koje su dobili najviši funkcioneri SNSD-a u kojima dobrovoljno priznaju suučesništvo u organizaciji referenduma, a koje trebaju potpisati i predati Tužiteljstvu BiH
“To kako ko radi stranački ne želim uopće komentirati. Mi smo još uvijek Povjerenstvo za provedbu referenduma i moramo se tako ponašati sve dok se ne završi izvještaj u Narodnoj skupštini RS-a. Ja hoću da se ograničim na tome “, rekao je Karan.
Odgovorio je da će se odazvati na poziv Tužiteljstva BiH ako ga dobije.
” Naravno da hoću, mi smo legalisti. Ja kada ga dobijem odazvat ću se jedino ako me ne spriječi viša sila “, kazao je Karan.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>